Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE Biznes Bakeri SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, November 27, 2012

Bila ramai kita selamat..

Bila ramai kita selamat..

Tuh la orang dah kata, degil tak mahu dengar. kan dah kena ....! haha


Friday, November 23, 2012

Maaf

Maaf

Bulan 11 dan Bulan 12 ni memang busy. Banyak jemputan majlis kahwin rakan-rakan tak dapat hadir. maaf sangat-sangat. kalau hadir pun maybe lewat.

Banyak program mengajar pelajar-pelajar sekolah. memang untung budak zaman sekarang. banyak program disediakan secara percuma di sini. Untuk melahirkan anak celik IT.

Wednesday, November 21, 2012

Kiss Me Princess

KISS ME
haha...kiss me princess, unicorn curse will be broken...haha oh shitt...

Tuesday, November 06, 2012

Di Sebalik Kekurangan

di sebalik kekurangan

Percayalah di setiap kekurangan kita, pasti ada kelebihan yang tersembunyi pada diri kita.

Dan di sebalik musibah yang menimpa, pasti akan ada sinar kebahagiaan. Allah itu maha adil dan saksama kepada setiap umatnya. cuma cepat atau lambat, semuanya telah ditentukan olehNya.


Tuesday, October 30, 2012

Terima Kasih En Google

Terima Kasih En Google
Zaman sekarang zaman ICT, semuanya boleh didapati dengan mudah di internet.

Jawatan kosong, jual beli barang, beli tiket kapal terbang, mendapatkan maklumat, segala-galanya tidak mustahil untuk dicapai. hehe

Monday, October 29, 2012

Kentut

Apa perasan korang, bila tengah makan, tetiba dengar bunyi kentut. Bukan tak boleh kentut, tapi hormatilah orang yang masih belum habis makan. kita kan orang melayu, kaya dengan adab dan tatasusila. kan tak manis.

Kalau nak kentut pun, kentut la secara berlapik dan pelan-pelan ataupun ditempat yang jauh dari orang ramai. tau2x keluar bau petai je.  haha

Kita dididik oleh orang tua dari kecik, supaya hormat menghormati antara satu sama lain.  Kita semua ada anak, bini, dan esok jangan anak kita kentut depan orang ramai kita marah. padahal kita pun sama dua kali lima, takde sivik! kentut bersepah-sepah! pui

Tak boleh bawa majlis la wei macamni. loya tekak gua.

Cuba rapatkan kursor korang pada jari dalam gambar diatas, dan tekan sekali pada jari tersebut. korang dengar tak? comelkan kentut korang. 1,2,3 pui!!!!!

Saturday, October 20, 2012

Musim Hujan & Aktiviti

Sekarang ni, asal petang sampai ke malam je, hujan. sejuk betul. haha

Bila hujan @ musim tengkujuh, comfirm laut bergelora, angin kuat, so, aktiviti memancing stop sekejap buat masa ni. hehe

22 & 23/10/2012 ni ada program mengajar budak sekolah. ajar buat design photoshop  dan microsoft office. hehe kalau hujan time tu, alamatnya cikgu tarik selimut la. mana boleh tahan syiok beb tidur. haha

Wednesday, October 17, 2012

Apa Kaitan? Alahai Rozimuddin

aduhai, sampai dah mengaku diri sendiri nabi muhammad s.a.w, sekejap nabi, sekejap imam mahdi, dan apa kaitan star war dengan agama islam?kompius, dia ni betul ke tak?

Fasha sandha tu bini dia? mental problem ni wei..pihak jabatan agama islam tolong pantau laman blog ini, untuk lindungi aqidah anak-anak muda islam dari terpengaruh dengan fahaman sesat seperti ini.

Monday, October 15, 2012

Laporan Rompakan Kali Ke 36!

haha...mr whatever man buat tak tahu je....pui, wake up, whatever man, wake up...haha


Friday, October 12, 2012

Superhawau..

Superhawau..

Perhaps i can be of some assistance to solve thisproblems...haha


Tuesday, October 09, 2012

Jaga mulut korang, jangan sampai..haha

haha...betul ke ada pepatah bijak pandai mengatakan, kalau kita nak menyalahkan orang lain dan tunding satu jari dekat orang, 4 jari lagi tunjuk dekat kita? so, kita salahlah kan. haha

Itu kalau kita tunjuk2x kat orang..tapi kalau, mulut kita laser kat orang, padahal orang tersebut tak bersalah pun, macamana tu? macam gambar kat bawah ni ke? haha

So, jaga mulut korang, takut apa yang korang cakapkan tu, terpalit kat diri sendiri.  haha


Monday, September 24, 2012

Help The World!

Help The World!
haha. sorry to say! no justin biber. takde soul langsung. pui.

Sunday, September 23, 2012

Ikan, Ikan, RM2 Sekilo!

Seperti biasa la, setiap hujung minggu aktiviti tetap aku ialah memancing pantai. kalau cuaca dan keadaan air ok, bolehlah dapat ikan gred a,b atau c. hehe

Friday, September 21, 2012

Ayat Rojak

Ayat Rojak

Haha..aku takdelah terer sangat bab-bab penggunaan ayat bahasa ni. kadang kadang bila menulis pun berterabur dan banyak guna bahasa pasar pun haha.

Thursday, September 20, 2012

United We Stand

Seluruh dunia negara islam protest dan marah dengan filem barat anti islam iaitu Innocence of Muslims. celaka dan musibat si penulis skrip tersebut.

Tuesday, September 11, 2012

Kad Khawin

Zaman sekarang ni , bila tengok kad khawin mesti ada letak ayat Al-Quran seperti Bismilllah, Asalamualaikum, atau hadis.


Monday, September 10, 2012

Sebelum & Sesudah

Sebelum & Sesudah

Thursday, September 06, 2012

Gajet & Manusia 2012

Gajet & Manusia 2012

Sekarang ni budak sekolah menengah pun dah guna gajet canggih seperti ipad, iphone dan galaxy tab. evolusi gajet semakin hari semakin canggih.

Tuesday, September 04, 2012

Kursus bahasa jepun

Kursus bahasa jepun

haha..alhamdulillah, akhirnya, aku dapat juga kursus bahasa jepun. banyak kali apply. baru diorang approve.

Forget

Forget
haha...shin chan oi...

Monday, September 03, 2012

Main facebook di waktu kerja

Main facebook di waktu kerja

haha....kan dah kena marah dengan bos..tapi rupa-rupanya...haha

Petua terbaik! haha

Petua terbaik! haha
Haha..sangat terharu dan menusuk. petua yang berguna. perhatian ye kepada para wanita.

Monday, August 27, 2012

Semasa Kamu Tidur

Semasa Kamu Tidur

haha...beware ye. Korang nak tahu apa yang berlaku di bilik air anda semasa korang tidur? haha, emm korang ada rasa masam-masam manis tak atau kelat2x ?haha

Internet Di Handphone

Kami guna post-paid. every montly buat bayaran. tak ambil pun internet package or upgrade plan.

Credit limit aku RM 275.00, Suplementary line limit RM 60. Bila kami mahu guna internet via mobile, kami guna wireless.no charge!


Saturday, August 25, 2012

Sindir Jalan Berlubang

sindir

Haha sindiran terbaik kepada menteri atau pihak berkuasa terhadap kerosakan jalan berlubang. haha

Jika aduan anda tidak diendahkan dan tiada tindakan dilakukan setelah 76 kali aduan dibuat. ini makan dia. buat sesuatu di jalan berlubang dan ambil gambar. lepas tu hantar pada pihak berkuasa tersebut. haha


Mengapa? Haha

Mengapa? Haha

Akibat Gila Facebook

Akibat Gila Facebook

Inilah akibat kalau makan, minum, mandi facebook, jangan terlalu leka dengan game ramalan dari facebook. 100% tak boleh percaya. untuk seronok2x je. haha...

Nama pun ramalan kan? kan? So, dont take too serious, just fun je oklah. haha

Korang macamni ke? haha

Friday, August 24, 2012

Dalam Dilema

DALAM DILEMA

Aku tak boleh cakap kuat2x nanti cik fish (kelisa) dengar, dia merajuk nanti. baru plan ni haha

korang jangan tak percaya pula, kereta pun terer merajuk. korang tak percaya cuba la cakap nak tukar kereta, mesti ada yang tak kena nanti dekat kereta hang. hah, itu tandanya merajuk la tu. haha

APTB

APTB

Pui jalan punya la lurus bawa kereta punyalah lembab. bawa kereta cc tinggi tapi macam naik basikal. bukannya ada kereta pun kat depan tu, ingat la orang belakang sikit, jalan raya ni bukan pak hang punya. cc 2.0 bawa 30 km/jam.

Thursday, August 23, 2012

Love Monster

jpop

Aku bukanlah peminat k pop, bila sebut kpop je aku meluat sebab lagu dia tak feel langsung, mendatar dan dance je lebih. tak macam dengar lagu r azmi dan p ramlee. haha

Wednesday, August 22, 2012

Sesi Bergambar Aidilfitri 2012

Sesi Bergambar Aidilfitri 2012

Hari raya kalau tak bergambar dan berkumpul beramai ramai memang tak sah. inilah rutin keluarga besar kami bila tibanya aidilfitri setiap tahun.

Tahun ni jumlah saudara mara yang bergambar agak kurang berbanding aidilfitri sebelum ini. ramai yang pulang ke rumah mertua. hehe

Kadang-kadang, bila belek gambar2x lama, terkenang keriuhannya semasa gambar tersebut diambil dan bolehlah kita tunjukkan gambar ini pada anak cucu cicit kita suatu hari nanti untuk tatapan mereka. hehe

Friday, August 17, 2012

Selamat Hari Raya

Selamat hari raya eh. maaf zahir dan batin. jemput datang rumah.

Tahun ni buat program pelita raya kat kampung, tapi kat rumah sendiri tak pasang pelita. alahai hehe. oklah. kepada korang yang nak balik ke kampung halaman, pandulah dengan cermat jiwa selamat.

Berakhir Sudah

Berakhir Sudah

Berakhir sudah program tahunan pemuda kampung aku sempena menjelang syawal tahun ini.

Thursday, August 16, 2012

Seindah Sakura

Seindah Sakura

Kepada semua yang mengenali saya, saya ucapkan selamat hari raya aidilfitri! maaf zahir dan batin. tahun ni tema baju raya kaler kelabu, korang? pagi raya nak makan rendang dan kuah kacang puas-puas. yehaa!

Sorry eh, kalau ada terkasar bahasa ke, tercarut atau apeke. biasalah orang melaka. cakap kasar tapi hati baik.

 haha. kalau korang  kecil hati ke apeke  harap korang maafkan. nak duit raya, datang rumah. aku memang tak keluar rumah. sebab nak tengok EPL new season dan makan ketupat puas-puas. 

Wednesday, August 15, 2012

Klasik terbaik

Klasik terbaik
Bila tiba hari raya, urusan kiriman ucapan makin canggih, semuanya melalui online. ucapan dan permohonan maaf hanya melalui sms dan laman sosial. bagi mereka itu sudah memadai. 

Walaupun rakan fb kita sent beribu-ribu ucapan sms dan tag kad raya sekalipun di wall fb kita, feel dia takkan sama berbanding dengan kita terima sekeping kad raya, walaupun tak cantik!. Serius! korang ada rasa feel raya ke? haha

Tuesday, August 14, 2012

Berguna

Berguna
haha, terima kasih la aku ucapkan kepada sesiapa yang conteng nombor telefon bertulis "motor bocor 018-&****#*^8" di pam angin stesen minyak. tak sia sia aku salin nombor tu kat dalam handphone. nasib baik aku fikir panjang! haha. yelah mana tahu nak jadi hal. malang kan tak berbau.

Benci

Seperti biasa bila dah nak dekat syawal ni, semua orang terkocoh kocoh nak beli baju raya, raya rasa macam tak bermakna kalau semua benda tak baru.

Aku pun tak terkecuali mahu baju,seluar raya baru. bonus dah dapat, rezeki makin bertambah tambah, so? asalkan jangan melampau lampau pembaziran sudahlah.

Masalahnya, aku tak suka shopping. serius dan entahlah. time shopping paling terbaik bagi aku adalah 5 minit. capai dan blah. 

So, aku hanya beri wang saku raya pada wife dan biarkan dia yang pilih dan belikan.  simple kan? haha

Monday, August 06, 2012

Design T Shirt Jozan Melaka

JOZAN

Curi dan pecah

Curi & Pecah

Cermin kereta korang pernah kena Curi dan pecah dengan penyamun tak?

Dua minggu lepas, kereta adik aku, cermin kereta dia kena pecah, bila tanya apa barang yang hilang. dia kata laptop, padahal laptop tersebut telah disembunyikan disuatu tempat mustahil untuk dilihat, tinted pula gelap, masalahnya disini dia sleep mode.

Kreatif Si Sekular

Kreatif Si Sekular
Ini permandangan diwaktu siang. haha.

Permandangan ini mungkin tiada di Malaysia dan hanya terdapat di negara sekular republik seperti Indon.  Kalau kat malaysia macamni comfirm  macam2x spekulasi politik negatif timbul, kat malaysia ni politik kebencian diterapkan. semua benda dicampuradukkan.

Saturday, August 04, 2012

Scan the virus

Scan the virus
haha. korang jangan terkejut, kalau ada orang scan komputer macam ni. satu kaedah baru untuk menghapuskan virus serta merta.

Friday, August 03, 2012

Jangan bergerak! karang hah ni makan dia

Jangan bergerak! karang hah ni makan dia

Haha. kan bagus orang elektrik ni ada kat melaka. senang nak charge handphone bila emergency case.

Semuanya dalam kenangan

Semuanya dalam kenangan

Dah lama tak balik kampung dekat batu anam, johor. dulu masa kecik2x arwah atok selalu bawa kami jalan-jalan kat area tangkak dan pekan segamat.

Kitorang pergi jalan-jalan kat stesen keretapi ,tengok keretapi lalu, makan KFC. beli jajan.  memang best.haha

Tuesday, July 31, 2012

Phui. Menyusahkan Orang

Phui. Menyusahkan Orang

Kalau tak boleh buat, cakap jelah tak boleh buat. terus terang kan senang. orang pun tak marah. dah memang kita tak boleh buat. janganlah berlagak macam pandai. cakap depan2x. bukan last minit cakap tak boleh buat!

Dah tu, macam biasa la, via phone message, esoknya cakap tak boleh buat, macam macam alasan tak masuk akal ko beri.

Wednesday, July 25, 2012

Anak Bapak


Haha. memang hawau kelakau. kesian anak dia, mak bapak dia ajak makan angin. haha


Ceria Aidilfitri

Ceria Aidilfitri
Ini bukan cerita politik. ketepikan ideologi politik masing-masing. open minded. hehe

Baru 3-4 hari puasa, televisen dan orang ramai dah mula sibuk pikir nak raya dan keluar iklan raya, ada yang siap pasang lagu raya kat pejabat dan dirumah. nak rasa feel raya katanya. hehe.

Friday, July 20, 2012

Pejam Celik

Pejam celik2x, rupa rupanya esok dah puasa. rasa sekejap je masa berlalu. Bulan ni aku nak khusyuk solat terawih la, macam biasa buat 8 rakaat dan witir 3 rakaat, nak duduk saf barisan hadapan.

Kalau kat surau aku buat 8, kat surau/masjid korang? buat 8 ke, buat 20 ke, buat 39 rakaat ke, apapun terpulang kepada masing-masing, untuk menunaikan ibadah ini mengikut kemampuan dan keikhlasan diri sendiri terhadap penciptanya. Apa yang penting, selesaikan solat bersama imam, jangan sekerat jalan. hehe

Tuesday, July 17, 2012

Rezeki Ramadhan

Bulan ramadhan ni , ada juga job freelance trainer dari company/agency member. dan semua aku approve !, untuk duit raya dan tabung simpanan. hehe

26 Julai 2012 - Mengajar Photoshop CS 3 (Government servant)
28 Julai 2012 - Mengajar Google Sketchup 3D (Pelajar Sekolah Menengah)
04 Ogos 2012 - Mengajar Flash MX Animation 2D (Pelajar Sekolah Menengah)
11 Ogos 2012 - Mengajar Adobe Photoshop CS 3 (Pelajar Sekolah Rendah)

BAIK KE??

BAIK KE??
Amboi, siapa la yang buat statement macamnni. mentang mentang la diorang buncit. 

Aku tahulah aku slim dan baik pun tak, jahat pun tak. so, tengah-tengah. haha dan bila aku view komen di laman sosial berkenaan, ramai yang kata itu adalah fakta dan yang menentang pun ramai. haha.  tapi ye ke fakta? mungkin yang menyokong tu, comfirm laki dia BUNCIT!  haha

Monday, July 16, 2012

Perlawanan Amal Jozan

Pada 14 Julai 2012 yang lalu, jozan Fc dengan kerjasama padu dari Zizan FC telah dijemput untuk menyertai perlawanan amal 100 jam, anjuran  Yayasan Khairum di kompleks japerun dun rembia, melaka.

Bersukan sambil beramal, dapat pahala badan pun sihat. terima kasih kepada tuan penganjur yang sudi memanggil jozan & zizan FC bermain!  hehe

Friday, July 13, 2012

Hati Hancur Lebur

Hati Hancur Lebur

Peh, semalam kena saman trafik dengan encik polis ala-ala roadblok speedtrap. Time kena tahan, aku pun cakap la dengan encik polis tu, eh saya pakai tali pinggang tuan. kenapa nak saman saya pula?

Encik polis kata , awak pakai depan saya je, tapi sebelum ni awak tak pakai, bos saya (bos encik polis) dah perhatikan dari awal lagi, memang awak tak pakai. pergh, ada pengintip rope-ropenye di berberapa kilometer dari roadblok tu! .haha, so diam jelah, sebab dah buat salah, tak boleh nak keledek! haha

Tuesday, July 10, 2012

Barang Lusuh Yang Semakin Dilupakan


Aku memang suka kumpul kaset 10 tahun dulu.dalam satu bulan tak beli satu kaset tak sah! dan kaset pertama aku beli adalah N,SYNC-Tearin Of My Heart, masa tu umur aku lebih kurang 12 tahun. dalam darjah 6 kot! haha. second kaset boyzone dan seterusnya KRU-oh la la, lepas tu banyak rock dan metal menguasai rack cassette, haha.

Tapi , perkembangan pesat ICT di zaman moden ini , aku semakin memandang serong terhadap kaset, bagi aku melecehkan! kaset punya player di radio asyik rosak je, tali kaset, asyik terbelit belit. tension, kaset yang aku pernah beli 4 kali, adalah helloween-keeper of the 7 keys part II.Paling tak dilupakan, radio hangit terbakar, masa pasang lagu Master Of Puppet-Metallica. haha.

Monday, July 09, 2012

Tajupakale


Tajupakale

Sebuah peristiwa berlaku di sebuah kedai mamak, ketika seorang lelaki meminta password wifi di kedai tersebut. haha

Posisi Tidur Anda Begini?

Posisi Tidur Anda Begini?

haha..ini normal. Macam-macam jenis posisi tidur dapat kita lihat diatas.

Demi seorang anak yang masih kecil dan comel, ibu bapa sanggup mengorbankan keselesaan di kamar tidur. sampai terjatuh-jatuh. haha.

Nak honeymoon dengan isteri, sebelum dapat anak! kalau dah dapat anak baru nak honeymoon, alamatnya, melepas! haha

Batuk Over

batuk

Kerja kat IT Department ni dahlah stress, nak menghadap coding, sistem problem, video projek, design lagi, buat paper projek lagi, kena marah dengan bos lagi.

Talipon pula tak pernah nye senyap! staff jabatan pula asyik buka lagu untuk dia-najwa latif. argghhh stress, stresss.

Ada seorang mamat dari department sebelah ni (jiran), batuk over! perlahan-lahan batuk tak boleh ke?  Ape ko ingat aku kerja nak dengar batuk ko je ke? pui

Normal?


haha, inilah perbezaan ketara lelaki dan perempuan bila berfacebook atau berblogging, hehe.itu normal, bukan jeles okay, cuma inilah fenomena atau sindrom yang sedang dilalui oleh kita sekarang. haha.

Kadang-kadang yang like sampai 100 orang, kalau perempuan cantik, itu belum lagi komen, mau sampai 1000 komen, agaknya. haha.

Dugaan Di Bulan Syaaban


Dugaan datang dan terus datang, mungkin aku telah terpilih oleh Tuhan untuk diuji dan aku percaya, setiap dugaan ringan mahupun berat, pasti ada hikmahnya dan akan terpancar keindahan dan kebahagiaan selepas itu. hehe

Pertama, tayar kereta aku, empat biji rosak, kata seorang pomen. dia kata lagi kena tukar, sebab tayar dah lebam di bahagian dalam. Alahai tayar pun boleh lebam ke? aku kena tipu ke apa ni? nampak macam pomen tu jujur.

Aku dah mula risau, so, tukar 2 biji dulu, sebabnya, hari-hari aku guna kereta. Tujuan aku datang kedai tayar, untuk buat allignment & balancing tayar, supaya tak gegar dan mengelupur diatas jalan. haha, tapi macam-macam hal jadinya.

Dulu satu tayar 14 inci, harga dalam RM 125-130, tapi sekarang dah RM 145, cekik darah betul! kalau 4 tayar dah berapa! Tayar boleh melotop bila-bila masa kalau aku tak tukar, pomen cina tu kata. alahai. aku pun terus tukar, tapi hanya dua tayar ! 

Sunday, July 08, 2012

We Proud Of You Iran

Selepas libya, mesir, palestin, afghanistan adakah tumpuan israel/amerika kearah Iran? bagi aku Iran simbol kekuatan islam global. negara islam yang lantang mengutuk israel sekeras-kerasnya.

Aku respek iran dan Ahmadenijad. Orang islam seperti di libya, mesir, palestin dan aghanistan terus hancur dan sengsara. Negara mereka dijajah barat kembali, tiada keamanan, sana-sini bom dan kematian. itu suasana selepas pemimpin mereka di gulingkan dari kerajaan. tiada peluang pekerjaan, makanan, pakaian, semuanya serba kekurangan.

Apa yang amannya selepas kerajaan mereka digulingkan?

Kini Syria pula bergolak, pro kerajaan dan anti kerajaan berperang, dan banyak kematian. rakan sejawat di Turki, Tayyip edorgan yang dulu rakan, kini talam dua muka.

Comel

Comelnyeeewww

Kali ni dapat senangin versi kecik dan comel sikit berbeza dengan yang sebelum ini. klik sini

Comel kan yang baju kuning tu? ops, haha..comelkan ikan tu? haha, Apa pun yang penting dapat, daripada tak dapat langsung. boleh bawa balik, goreng pun sedap! hehe.

Next target, Pari atau sembilang!

Tuesday, July 03, 2012

Hakikatnya


Renung-renungkan dan selamat beramal, kadang-kadang kita ni, selalu tertanya-tanya, kenapa orang itu kaya?

Kaya dari segi macamana? duit? ilmu? banyak cara untuk kita menjadi kaya, kalau kita implemen K-Economy dalam diri kita, insyallah, kita akan makin maju dan terus maju. berkerja dan terus bekerja. Pasti hidup kita perolehi kesejahteraan. hehe

Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh, united we stand, divided we fall. sharing is caring, caring is loving. haha. ok bye.

Bola Tepuk (Dalam Kenangan)

Bola Tepuk (Dalam Kenangan)

Andai dapat ku undurkan masa, sudah pasti aku akan kembali ke zaman kanak-kanak. Banyak kenangan dan saat manis masa tu.

Masa kecik-kecik, kitorang suka main bola tepuk. dulu belum ada psp dan play station lagi. paling power pun micro genius game (pakai tape).

So, kitorang main game bola tepuk jela. guna kotak rokok ataupun kotak fab (sabun serbuk), kerat 5cm panjang x 3 cm lebar, lebih kurang macamtulah, lepas tu lipat 2 macam gambar kat atas.

Monday, July 02, 2012

Dapat Hasil

ikan kurau
Alhamdulillah, dapat bawa balik ikan besar mancing haritu, dan dah selamat masuk dalam perut dah, hehe

Isi dia bukan main manis dan lembut. mak kata, ikan senangin, kejap kata kurau. emm, minggu depan plan nak mancing lagi la. hehe.

Euro 2012 : Final (Lost)

EURO
 
Aku peminat no 1 pasukan Italy sejak era 1994-1998 - Roberto Baggio,Baresi, Inzaghi dan Paolo Maldini , tapi untuk euro 2012 kali ini, aku memang tak boleh terima kekalahan teruk pasukan Italy di tangan pasukan Spain masa Final.

Memang luck la spain ni, tapi atas kertas italy memang boleh menang, cuma Belotelli & Teams tak kreatif dan bijak. Emm tengah frust ni.

Ish, habish kena 'bahan' kat office dengan member-member spain! memang pui la Belo,  Balotelli yang memang Belo. 

Kenapa? Kenapa? 4-0?? Pui...

Saturday, June 30, 2012

Tak faham!!

Bila buat kerja 'ikhlas' semua tak sanggup nak buat, kalau buat pun bukan sepenuh masa, cuma curi--curi masa terluang untuk commit. Yelah, bukan ada gaji pun.

Buat pertubuhan komuniti Fan Club , nak tarik penyertaan orang ramai untuk join, tapi bila call atau mesej, tak angkat ! mesej tak jawab! kalau jawab pun tak sungguh-sungguh! kalau mesej bulan 1, belum tentu dia reply bulan 7, walaupun ASAP! apa dia ingat aku nak sangat ke pegang jawatan ni. banyak lagi benda yang aku nak buat dari aku fikirkan hal-hal remeh temeh ni, buang masa je.


Wednesday, June 27, 2012

Pernah tak terjadi pada korang?


Pernah tak terjadi pada korang?

haha...pernah tak perkara seperti diatas terjadi pada korang? haha..aku selalu kena,

Ada sekali tu, aku hantar teks mesej kepada seorang member berbunyi lebih kurang macamni la, " Beb nak tanya,  haritu ko cakap lambchop sedap makan kat mana eh, aku dah lupa la , saje je nak try, dah lama tak makan, tolong eh,, please reply ASAP, otw ni nak gerak. ko tak keluar ke?" haha...member reply 'tak'. memang sual. haha.

Monday, June 25, 2012

We Meet Again

 
haha..memang terbaik. ini yang terjadi, bila orang perempuan windows shopping berjam-jam kat pasaraya. haha

Orang lelaki very strict! dan buat perancangan awal sebelum bershopping. ambil dan jalan!  orang perempuan tak buat macam orang lelaki, tu yang berjam-jam. setuju? haha

Yey, Basikal!

BASIKAL
Yehaa, korang bayangkan lah, dalam anggaran 100,000 orang yang hadir masa perasmian UTC-Pusat Transformasi Bandar (UTC), 23/6/2012 yang lepas, aku salah seorang yang bertuah kena cabutan bertuah. haha. ingat dapat IPAD ke, Motor ke sekali dapat basikal. ok la, daripada tak kena apa apa.  Alhamdulillah syukur sebab dapat basikal besau gedabak. hehe

Tanda harga kat basikal tu pun tak buka lagi, harga dia, mak oi, RM 259.00. takpe dapat free apedehal. haha.