Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Thursday, May 17, 2012

Canggih Manggih

haha..korang dulu pernah beli tak kaset? piring hitam? harga mahal gila, dulu mana la ada CD MP3 ni semua, nak beli pendrive pun mahal! rasa-rasanya dulu era 90 an paling manggih pun walkman cd mp3, haha..kan kan haha

sekarang ni artis ramai yang takleh cari makan, hasil karya mereka dirampok dengan sonangnyo eh..haha, download je, berdesup! tapi kalau betul korang minat mereka dan nak support 100%, sure korang beli yang original stuff diorang kan untuk buat koleksi peribadi yang menunjukkan yang korang support gilo dengan artis tersebut. kan kan kan, walaupun artis tersebut tak kenal pun anda.Aku minat butterfingers dan loque , aku beli CD mereka, no pirate okay. original ye. tuh la CD original yang terakhir aku beli, sebab nak sokong industri muzik tempatan, buat apa support artis indon? baik kita sokong muzik malaysia.

Apa yang membantu artis-artis melayu, cina dan india kita ni semua sebenarnya? media prima wujudkan program-program realiti seperti mentor, maharaja lawak, one in million, versus, muzik-muzik dan banyak lagilah, kalau nak harapkan pada penjualan lagu mereka memang tak memuaskan la, dubbing pun berleluasa. penulis lirik, pencipta lagu, penyanyi semua dapat ganjaran hasil karya mereka di program realiti ini, apa yang nampak disini, ada lagu-lagu mula dikenali bila diselitkan dalam program drama/filem tempatan dan menjadi theme song drama tersebut. apa yang penting, aku dah mula minat band Hyper Act disebabkan drama seindah sakura dalam slot program akasia TV3 jam 6.30 petang. memang best. haha..baru lepas muat-turun lagu ost tu. haha. best.. 

2 comments:

  1. bila jd theme song drama msti jd hit lagu tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah ana...betul tu..tak sedap pun jadi sedap..

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.