Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Thursday, May 17, 2012

Kena ambik tahu

Ramai anak muda dan masyarakat bersikap malas nak ambil tahu hal-hal politik negara, lepas tu bila bercakap pasal politik tak menggunakan otak! tuh yang hidup segan mati tak mau tu. haha. korang nak sokong apa pun aku tak kisah, tapi kenalah rasional bila berkata-kata, bercakap dengan fakta dan bukti yang kukuh, kita marah bila orang menipu kita, tapi kita bercakap tanpa soal selidik terlebih dahulu, tu spesis apa plak tu? spesis baghal kot. haha


Bila aktiviti kampung, ada program kat balai raya tak mahu campur, aktiviti komuniti taknak bergaul sombong!  politik cawangan lagilah takde, kita kena berpersatuan agar kita menjadi manusia yang berguna dan berpengetahuan.bila bercampur dengan komuniti, dapat ramai kawan, dan boleh generate idea-idea bernas dan berkongsi kan?! kan, kan, kan.

'Ah, malaslah, itu semua politik! kotor! ', kalau mereka kotor, kau pergilah betulkan, susahke? mana kau tahu kotor ke apeke, pergilah BERSIH kan. haha..jangan cakap secara membuta tuli, selidik, kaji dan tengok, baru boleh buat analisis, ini dahlah tak bercampur masyarakat, lepas tu cakap langsung tak pandang-pandang. haha. kesian dengan budak-budak zaman sekarang ni termasuk dengan mahasiswa yang tak tahu kisah sebenar, mereka hanya mendengar sumber-sumber dari sebelah pihak je, hinggakan masa depan mereka pun tak pasti lagi. kesian, kesian. apapun, korang kena ambil tahu, tak banyak pun sikitlah, agar korang tak mudah diperkotak-katikan oleh orang yang suka ambil kesempatan dan oleh indon-indon bangsat yang suka campur hal ehwal serumpun.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.