Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Thursday, May 03, 2012

Lipas yang biadap

Kenapa boleh ada lipas di dalam kereta aku ? pelik, dari mana datangnya beliau? entah-entah, bukan lipas je yang ada, mungkin ada lipan, ikan gelama, sarang burung layang-layang, ular daun dan macam-macam lagi la. 

Rupa-rupanya bukan dalam kereta aku je yang ada serangga ni, kat kereta member-member aku pun banyak! haha. Kalau nak beli umpan buat mancing, dah takpayah nak beli cengkerik kat kedai!, kutip dalam kereta je...haha, emm kalau tanam sayur dalam kereta boleh tak?

Orang kata kalau parking bawah terik panas matahari, buka sedikit tingkap agar bahang dan "gas beracun" yang datang dari body car plactic fiber terbebas! emm....kemungkinan ada logik disitu! dan seterusnya dapat membebaskan bahang kepanasan!Nah, disebabkan teori itulah mungkin lipas masuk dari celahan tingkap yang terbuka sedikit? Aku memang suka parking bawah pokok dan makan dalam kereta. So kesimpulanya, jika anda tidak mahu lipas mengekori kemana sahaja anda pergi, janganlah parking bawah pokok dan letakkan tong sampah mini di dalam kereta anda agar sisa makanan dapat dibuang di tempat yang sepatutnya. 

1 comment:

  1. huiii kaki mancing ropanya Amar? hehe
    lipas = teringat oggy & cocaroches =P

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.