Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Thursday, May 03, 2012

Lipas yang biadap

Kenapa boleh ada lipas di dalam kereta aku ? pelik, dari mana datangnya beliau? entah-entah, bukan lipas je yang ada, mungkin ada lipan, ikan gelama, sarang burung layang-layang, ular daun dan macam-macam lagi la. 

Rupa-rupanya bukan dalam kereta aku je yang ada serangga ni, kat kereta member-member aku pun banyak! haha. Kalau nak beli umpan buat mancing, dah takpayah nak beli cengkerik kat kedai!, kutip dalam kereta je...haha, emm kalau tanam sayur dalam kereta boleh tak?

Orang kata kalau parking bawah terik panas matahari, buka sedikit tingkap agar bahang dan "gas beracun" yang datang dari body car plactic fiber terbebas! emm....kemungkinan ada logik disitu! dan seterusnya dapat membebaskan bahang kepanasan!Nah, disebabkan teori itulah mungkin lipas masuk dari celahan tingkap yang terbuka sedikit? Aku memang suka parking bawah pokok dan makan dalam kereta. So kesimpulanya, jika anda tidak mahu lipas mengekori kemana sahaja anda pergi, janganlah parking bawah pokok dan letakkan tong sampah mini di dalam kereta anda agar sisa makanan dapat dibuang di tempat yang sepatutnya. 

1 comment:

  1. huiii kaki mancing ropanya Amar? hehe
    lipas = teringat oggy & cocaroches =P

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi