Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Friday, June 08, 2012

Knowledge Economy

Knowledge Economy
Gambar kat atas tu ketika aku mengajar budak-budak sekolah mengenai flash, ajar buat animasi 2D, bolehlah buat part time, sebenarnya aku sokong usaha kerajaan dalam memperkasakan K-ekonomy, what is K-Economy? K Stand For KNOWLEDGE, So, Knowledge Economy. Istilah melayu ekonomi berasaskan pengetahuan seterusnya mengalakkan lebih ramai modal insan glokal bertaraf global. best jadi seorang pendidik ni walaupun tak bertauliah. haha



Jana pengetahuan, Bina kekayaan & Jamin kesejahteraan itulah kata-kata pujangga Bos aku-AJI yang aku minat dan implemenkan dan kalau kita faham betul-betul maksud kata-kata tersebut, sangat bermakna dan menguntungkan kita sebenarnya, walaupun kita tak kaya wang ringgit, tapi kita kaya dengan ilmu pengetahuan.Kita tidak perlu berniaga siang dan malam, tidak perlu berpanas terik berpeluh-peluh,  tapi dengan hanya pengetahuan dan sebiji laptop, kita boleh tingkatkan pendapatan ekonomi. hehe

9 Jun 2012 ada ajar budak sekolah tamil lagi pasal flash animasi dan editing video. so, banyak nak kena refresh ni, i using the technology platform to get some information & knowledge and practice. Kena bawa rotan ni. haha

2 comments:

  1. Knowledge Boleh Jadi Commodity Mcm Jepun Korea Gantikan IP Buat Chip VS Malaysia Dgn Getah & Kelapa Sawit

    ReplyDelete
  2. Yes Bos. Knowledge Is Power ! I Agree With you! :)

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi