Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Monday, August 06, 2012

Kreatif Si Sekular

Kreatif Si Sekular
Ini permandangan diwaktu siang. haha.

Permandangan ini mungkin tiada di Malaysia dan hanya terdapat di negara sekular republik seperti Indon.  Kalau kat malaysia macamni comfirm  macam2x spekulasi politik negatif timbul, kat malaysia ni politik kebencian diterapkan. semua benda dicampuradukkan.

Kreatif Si Sekular
Permandangan di waktu malam. hambik ko, dari pinggan kosong, mangkok kosong, dah penuh dengan hidangan melazatkan. memang lepas dendam betul ni! haha
 
Tapi sebenci-benci aku pada hendon ni, ada berberapa perkara berkenaan inovasi dan kekreatifan mereka yang aku minat. Di Malaysia, mungkin banyak sekatan dan tapisan untuk menerbitkan segala idea bebas, dan diperhalusi.

Kreatifkan hendon ni dari segi idea. haha.

Sebenarnya, bagi aku tak boleh kot buat macam ni, sebab dalam islam pun digalakkan bersederhana semasa berbuka sebabnya takut semasa terawih tak larat sebab perut penuh dengan isi.

Bulan puasa bulan jimat cermat, bukannya bulan pembaziran.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi