Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Thursday, August 23, 2012

Love Monster

jpop

Aku bukanlah peminat k pop, bila sebut kpop je aku meluat sebab lagu dia tak feel langsung, mendatar dan dance je lebih. tak macam dengar lagu r azmi dan p ramlee. haha

 Setuju tak korang, 85% yang minat kpop comfirm perempuan? am i right? sebab apa? sebab yang nyanyi tu hensem dan up to date fesyen, look urban. itulah kehebatan korea band. dari rambut sampailah ke kaki, macam2x aksesori fesyen terkini digayakan.

Yang lelaki dah sah2x minat kpop sebab gadis korea putih melepak dan montok. asal cantik dan putih je minat la, walaupun entah ape2x nyanyi. untung jadi perempuan cantik. peh.

 Aku tak layan muzik kpop sebab muzik mereka tak harmoni dan tak melodi seperti jpop. aku lebih minat jpop. aku layan jpop sebab aku layan anime jepun macam detective conan, dragon ball, naruto,atashinhi dll, dan kebanyakan muzik soundtrack mereka letak lagu best dari kalangan artis tempatan mereka seperti mai kuraki, ayumi hamasaki, azumi uehara, tommy,  yui aragaki, uka saegusa dan ramai lagi. 

Dan kalau korang perasan semua yang aku list up kan artis Jpop diatas semua adalah perempuan. haha aku layan jpop bukan disebabkan perempuan itu putih melepak dan cantik semata mata, tapi kesedapan muzik mereka,  dan tak 100% like, purata 10 lagu, 2 je minat. serius. Jpop ni lebih kepada balada, pop dan rock ringan, suara diorang pun comel dan macam lemah tak bermaya je.  haha.

Band jepun yang aku kagum dan layan dari genre Jrock/speed metal ialah X Japan. Mereka adalah lagenda, dan pemuzik berkumpulan terhebat bagi aku. Lagu2x mereka banyak memberikan aku inspirasi kehidupan dan semangat dalam meneruskan kehidupan yang penuh onak dan duri ini. cuba korang view kat youtube x japan-endless rain atau tears. best!  haha. 

Tapi kali ini, disebabkan artis korea yang bernama Bigbang ni nyanyi lagu mereka monster. aku terlayan dan jatuh hati pada lagu tersebut. sampai buat caller tune. haha. agak harmoni  dan melody.

K pop ni harapkan dance je lebih lagu mendatar, cuma 2-3 lagu seperti monster bigbang je yang dynamic. tapi monster memang best la haha. maklumlah aku kan ada ciri-ciri k/j pop. walaupun aku ni seorang speed metal.

Big bang ni band serba lengkap line up dia, ada pakej. haha. cewah. baru dengar 1 lagu dan pandai buat kesimpulan. ampunkan saya kpop malaysia fan. saya newcomer. haha


Bestkan? haha. dance taeyang pun terbaik. dari panggil artis kpop perempuan yang seksi meksi buat persembahan, baik jemput dia datang ke malaysia. tapi aku tak bayar penuh, sebab nak dengar 1 lagu je. aku cuba untuk ajar diri aku agar tidak mengindonkan diri aku dengan muzik dan drama indon. so, take insiative to hear korea music.

Indon bangsa tak sedar diri. mereka tidak hormat raja kita, tidak hormat pemimpin kita, cemar maruah negara kita, walaupun kita banyak membantu mereka. lupakan indon, jom kpop dan muzik malaysia. haha

ps: orang dah pencen je suka tengok drama korea. panjang berjela. 

1 comment:

  1. jpop= bikini group..overly cute dgn pakai baju skolah..porn...akb48..setuju x???
    cnfirm x kan ?????? =)
    sama lah cm kpop...dlm kpop tu sndiri byk jenis muzik..byk artis kpop nynyi lagu ballad with good lyric dan tak mndatar..cth beast:fiction..
    dan bila sebut lagu korea jer kpop nyanyi dance lorrr..
    korea ni cm malaysia n japan gak larr..ada shiela hamzah..ada noraniza idris..amy search..yuna..plbagai genre..
    n bg aku korea punya ballad/indie/hihop..bagus dan byk yg berkualiti..dan better dr kpop..kat korea .. najwa latiff pun rmi..nyanyi smbil pgng gitar..xdance pun..dan indie band mmg byk..

    big bang xyah cite..ni mmg feveret aku... mmg superb..bigbang ni muzik diorng sntiasa .dan big bang ni pun xpop sgt..semua genre diorg boleh ..
    try dgr lagu big bang ..tellmegoodbye...lastfarewell..beaautiful hangover..
    tahu tak cmner kpop stat poplar???
    brmula bila artis kpop ni gi promote kt japan buat album dlm bhs japan....prnah dgr BOA???
    ....so rmi peminat jpop tersangkut kt kpop..punya lah layan lgu boa/tohosinki..ingtkn retis jpop..check2x rupe asal korea..dan rmi beralih ke kpop..(trmsuk aku dan kwn2x)..
    so apa mknanya???...kpop lg best..=p
    xlah...just jokes..
    bg aku dpnd pd retis tu sndiri..ada japan artis better ada korea better..
    tp bab rock ..mmg jrockkk best..
    tp genre lain still bg aku korean better..sbbnya korea lagi "modern" kot..
    japan music.."tooo japanese"
    tapi big bang mmg superb...lagu diorng sntiasa berubah dan variety .n stakat aku xpenah jumpa lagi mn2x group cm big bang..group diorng sndiri pun terdiri dr 5 jenis "genre" yg berbeza..

    tayeang-rnb
    daesung-roock/ballad/trot
    gd(hiphop /fallsetto)
    top-hiphop
    seungri...pop dance
    pjg plak..sori..=D..
    cmner tah ttba ter"serempak" ngn blog ni...




    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.