Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Friday, August 03, 2012

Semuanya dalam kenangan

Semuanya dalam kenangan

Dah lama tak balik kampung dekat batu anam, johor. dulu masa kecik2x arwah atok selalu bawa kami jalan-jalan kat area tangkak dan pekan segamat.

Kitorang pergi jalan-jalan kat stesen keretapi ,tengok keretapi lalu, makan KFC. beli jajan.  memang best.haha
Tapi sekarang hanya tinggal kenangan. bila terkenang saat manis tersebut, terharu. sepupu rapat masa kecik-kecik, bersama bermain di segamat pun sudah tiada lagi.

Tiada lagi seruling senja mendayu, tiada lagi ketawa riang bersama. bila sepi mengusik hati. semuanya kini dalam kenangan.

Atok meninggal dunia tahun 2000. hanya nenek yang masih ada. rumah disana pun dah tiada siapa yang duduk dan rumah tersebut telah disewakan kepada orang lain.

Bila masanya tiba nanti aku kembali. pasti ada yang berubah dan tiada lagi. Segamat in memories.

My family nak jenguk segamat 4/8/12. aku memang nak pergi, serius! tapi bila check schedule harian bertembung pula dengan kelas mengajar! arghh! tak boleh buat apa. sedih!

dekat sana ada ke port memancing?  boleh bawa reel & rod . haha.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.