Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, September 04, 2012

Kursus bahasa jepun

Kursus bahasa jepun

haha..alhamdulillah, akhirnya, aku dapat juga kursus bahasa jepun. banyak kali apply. baru diorang approve.

Tun Mahathir, pun ada kata yang kita kena belajar daripada jepun menerusi dasar pandang ke timur yang di ilhamkan oleh beliau. lihat bagaimana mereka menaikkan/tingkatkan ekonomi dan bangunkan negara mereka dengan pesat selepas pengeboman hiroshima masa perang dunia kedua. hehe

Aku ingat HR reject kursus aku ni sebab maybe tak berkaitan langsung dengan job. tapi sebenarnya benda ini possible dan berguna sebenarnya. Negara mereka sentiasa menjadi destinasi bagi lawatan kerja setiap negara yang sedang membangun seperti kita kerana negara mereka sudah bertaraf maju. mana tau, boleh jadi duta malaysia ke jepun. tapi basic jelah. haha


Lepas ni apa yang ultraman mebius dan shinichi kudo conan cakap kat TV dah bolehlah faham! kalau harapkan subtitle pun, google translate je pun.  takdelah kena keledek dengan orang jepun bulat2x. haha

こんいちは konnichiwa .err, 'kalau tak tahu jalan nak ke tempat kursus' cakap dalam bahasa jepun apa eh? nak speaking jepun dengan orang plus tol la. haha

next aku nak apply kursus bahasa arab pula dan esok kalau ada bajet lebih nak bawa family melancong je jepun masa musim hanami sakura

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.