Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Wednesday, May 30, 2012

Secure Your Content

Pernah tak akaun facebook dan laman sosial anda yang lain di godam? haha. apakah perasaan anda apabila ada orang lain menggunakan akaun anda sewenang-wenangnya? berhati-hati. penceroboh sentiasa ada dimana-mana.

Bila sebut kena hack ni merupakan masalah serius, bila sebut ICT je, kita sentiasa terdedah. ada orang kata hack  manusia lagi senang dari hack teknologi? haha. yes memang betul. Maybe ada antara korang semua yang terlalu 'GILA' kan kuantiti friends di laman sosial! ramai yang add maka anda mungkin ramai kawan dan menjadi suatu kebangaan! kalau kurang kawan, kena ejek! haha, tapi sebenarnya anda lebih ramai musuh dari kawan. mereka hanya merupakan pemerhati dan hanya melihat gerak geri anda  sahaja. Itulah masalah kita sekarang, terlalu banyak sangat info penting dan gambar-gambar peribadi diletakkan untuk tontonan semua orang termasuk global, zaman sekarang, guna gambar pun boleh sihir!  haha.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi