Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, February 19, 2013

Pencemaran ayat..

Pencemaran ayat..

Kalau nak tulis artikel dan ayat english di surat akhbar tu biarlah betul2 la sikit. tak pergi kursus mengarang artikel ke?  jangan main sedap tulis macam bahasa sms je.  hahaha

kompom? kaler? pui...

Surat khabar ni pula akhbar rasmi negeri. alahai...tak senonoh lah...orang politik tak nampak ke? fail betul siapa yang mengarang ni, dan yang finalize checker pun macam entahapeapeentah. hahaha

Kita sibuk dengan kempen memartabatkan bahasa kebangsaan, tapi sekarang ni ayat bahasa di simpang siurkan campuraduk menjadi hancur lodoh. kesian!! hahaha...

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.