Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri kerja singapura Website 7 days Baju Muslimah Kanak-kanak SC_Promo nak kurus?

Tuesday, February 26, 2013

Yoga

Yoga
Hahaha,...macam siak je.kan bagus kalau ada yoga macam ni. boleh cuci mato! hahaha sekali rupa2xnya, nah kau......

Wednesday, February 20, 2013

Raikan Cinta

Raikan Cinta

haha..haritu dapat panggilan dari agensi kerajaan negeri, mereka minta datang bersama pasangan untuk tanam pokok, nama program tu, ialah program raikan cinta. peh!

hahaha..program raikan cinta ni, khas bagi pasangan yang baru khawin dan nama mereka akan dicatatkan di papan tanda dekat area pokok yang ditanam tu. haha (pelik-aku kahwin dah nak masuk 4 tahun) haha..

korang kalau sampai kat melaka, singgah le di Taman seribu bunga, ayer keroh, memang best dan tenang. masuk percuma. nanti korang boleh lah tengok pokok aku! entah hidup lagi ke tidak! hahaha

Tuesday, February 19, 2013

Pencemaran ayat..

Pencemaran ayat..

Kalau nak tulis artikel dan ayat english di surat akhbar tu biarlah betul2 la sikit. tak pergi kursus mengarang artikel ke?  jangan main sedap tulis macam bahasa sms je.  hahaha

kompom? kaler? pui...

Surat khabar ni pula akhbar rasmi negeri. alahai...tak senonoh lah...orang politik tak nampak ke? fail betul siapa yang mengarang ni, dan yang finalize checker pun macam entahapeapeentah. hahaha

Kita sibuk dengan kempen memartabatkan bahasa kebangsaan, tapi sekarang ni ayat bahasa di simpang siurkan campuraduk menjadi hancur lodoh. kesian!! hahaha...

Monday, February 18, 2013

Page kurang ajar

Page kurang ajar

Kalau admin ni nak murtad tu dia punya pasalah, itu antara dia dengan Allah, tanggunglah sendiri. tapi tak payahlah nak maki hamun islam, hasut keluar islam dan sebarkan dakyah yang boleh merosakkan akidah umat islam.

korang lihatlah sendiri posting yang dibuat!!! dan apa yang JAKIM buat, tolonglah pantau page ni. Semakin menjadi-jadi!

Sunday, February 17, 2013

Human Hack

Human Hack

Haha..seriously hack manusia sangat mudah.

Human hack akan menjadi mudah bila sikap mangsa (human attitude) yang macam tak ambil kisah(sambil lewa), risiko yang bakal dihadapi.

Korang pernah dengar tak kisah penceroboh yang membawa senjata pedang samurai ke pejabat PM tahun lepas? haha..lebih kurang macam tulah human hack ni! macamana boleh lepas dari security?

Hack manusia lebih senang dari hack technology. bila bercakap mengenai hack ni, apa itu hack? menceroboh! mencuri! dan sebagainya tanpa izin. tujuannya adalah untuk mencuri maklumat penting ataupun suka-suka! haha

Tunjuk Bukti!

Tunjuk Bukti!
Haha....tips menipu yang berguna...sekarang ni kalau cakap lisan, susah orang nak percaya kan? kan? lagi2x kalau cakap dengan bos!

haha , kena tunjuk bukti bergambar, baru orang akan percaya. haha

Jangan amalkan selalu, kalau kantoi....jaga baik. i know my staff in company members always doing it to me!

Keledek!!!  Pui

Friday, February 15, 2013

Terjeluir...

hahaha...terjeluir air liur bila bersembang pasal makan ni....haha

Saje je lepak2x sambil sembang dengan kak ina dan cik munah (jiran mak mertua). diorang memang pencinta makanan betul. cakap je ape jenis masakan, semua pernah try! haha

Thursday, February 14, 2013

haha...macam2x hal...

haha...macam2x hal...
kan? kan? haha...

Monday, February 11, 2013

Balik tangan kosong.

Balik tangan kosong.

Tahniah kepada gabungan pelajar melayu semenanjung (gpms melaka) dengan inisiatif mengadakan program baik seperti ini.
  
Aku tarik diri last minit untuk live akustik sebab macam tak ikut kriteria je. hahaha...sebabnya salah satu kriteria kena ada sekurang-kurangnya 3 line up, kitorang 2 orang je, dan lagu yang dipersembahkan harus mengikut tema gaza! peh!

Band aku bawa lagu woderful tonight (soul) dan endless rain (x japan power metal). so, sebelum kitorang di baling botol oleh penonton, baik berundur. hahaha..

Takpe next time kalau ada lagi, boleh join. terima kasih. 

p/s : Last minit baru reunion dengan ex member band dan praktis, last2x kriteria show baca semasa pendaftaran! hai....

Friday, February 08, 2013

Kelebihan

Kelebihan

Sepanjang 8 tahun aku bawa kenderaan, aku tak pernah eksiden. bukan nak cakap besar.lagipun aku bawa pun takdelah laju sangat dan sentiasa elak-elak. haha.

Aku tak pernah tahu pun kelebihan membaca ayat kursi ni, dan aku faham la sikit-sikit maksud terjemahan ayat ini. aku suka baca potongan ayat dari surah Al Baqarah ni. hehe..rupa-rupanya aku sentiasa dilindungi oleh malaikat-malaikat.

kalau korang amalkan ayat ini, insyallah anda akan dijauhi dari sebarang bencana kerana apa? kerana apa? ceh, macam ustaz pula, kerana ada 70000 malaikat akan menjaga mu setiap masa, ketika tidur, ketika di jalan raya atau dimana-mana je.

Aku bukanlah seorang tahfiz, surah yang aku ingat pun ialah 3 Qul dan ayat kursi je..hehe..insyallah ingat nak refresh balik dengan cikgu mengaji. 

Tapi korang amalkan la walau dimana korang berada. Insyallah, anda akan dilindungi dari sebarang gangguan jin , manusia keselamatan anda. Kalau korang lantik bodyguard 10 orang pun, tapi kalau tak minta pertolongan dari Allah dan tak ingat Dia,  tak guna.


Kalau dah brand pun apple....comfirm memang hebat...haha

Kalau dah brand pun apple....comfirm memang hebat...haha

Kalau dah nama brand pun apple..produk hampeh pun boleh nampak hebat...serius haha.....

Kalau nokia buat blender orang tak kisah pun ....haha

Thursday, February 07, 2013

Time for bed la sangat...hahaha

Time for bed la sangat...hahaha

hahaha....inilah rutin aku sebelum tidur, setiap malam asyik tidur lewat sampai ke pagi sebab teknologi semakin canggih. hehe

Ingat kan nak tidur, rupa-rupanya...haha

Rumah Idaman

rumah idaman
Alhamdulillah, semua urusan selesai, cuma menunggu rumah siap je. lepas ni tak payah nak pindah randah lagi. haha.

Lama juga lah searching rumah idaman, akhirnya jumpa juga. memang mantap dan mengikut spesifikasi yang ditetapkan. hehe

1 1/2 storey semi-detached house
35′ x 76′
price : from RM 238,800/–to RM 478,913/–
total units : 221
expected date of completion : Nov 2013
Developer :
Teladan Setia Sdn Bhd
8 & 10, Tingkat Bawah,
Jalan Mutiara Melaka 2,
Taman Mutiara Melaka,
Batu Berendam,
75350 Melaka.
tel : 06-317 3236
www.tsetiasb.com
Duit Dari Internet