Safirul Amar Azmi Blog! lazada best Biznes Bakeri rahsia temuduga Website 7 days Baju Muslimah Kanak-kanak

Sunday, March 17, 2013

Palsu

Palsu

hahaha...nama dan profile display perempuan, tapi owner lelaki sebenarnya..hahaha

banyak abuse dan fake akaun berlaku tanpa korang sedari, asal korang tengok cantik je terus nak like la, chat la itu la..

kalau boleh janganlah terlalu banyak letak gambar peribadi di facebook dan jangan add orang yang tak dikenali serta yang tidak menggunakan identiti sebenar

kalau gambar korang disalahgunakan di laman sosial, salahkan diri sendiri, jangan salahkan facebook. hehe

Kuantiti vs kualiti

Kuantiti vs kualiti

Ada apa pada nombor? nak tanya, korang semua kumpul beribu2x follower untuk apa eh sebenarnya? oo, mungkin nampak lebih oldtimer atau sifu la ni, lagi ramai follower lagi hebat! macam tu? haha

Sama juga seperti keadaan di facebook, kalau kumpul 1 juta rakan sekali pun, dari segi kualitinya zero macam tiada apa2x la kan.

lebih baik dalam kuantiti yang kecil, jika yang kecil itu mampu menyumbangkan sesuatu untuk kita dari 1 juta rakan, tapi dalam masa yang sama invicible, musuh dalam selimut ataupun PARASIT!

Aku cakap ni untuk diri aku juga. mentang2x la follower aku tak ramai. hahaha...ada aku kesah? sebab gua tulis entry ni, pasal aku dah kena sound dengan sorang blogger, dan aku telah dipanggil sebagai newcomer! phuiii! haha

Hampeh..

Pernah tak korang menghadapi situasi seperti yang ditunjukkan dibawah ini?

Hampeh..
 ha ha hampeh!

Monday, March 11, 2013

Daddy can i buy an hour of your time?

Im only telling you this..because life is a terrible thing

Ini cerita berkenaan keluarga untuk dikongsikan bersama. mungkin aku juga perlu bermuhasabah diri. aku sedar, aku tiada masa untuk anak-anak. :(

Anak : Daddy, boleh saya tanya satu soalan?

Ayah : boleh je, apa dia?

Saturday, March 09, 2013

No smoking

No smoking
haha..kita sibuk buat kempen bebas rokok la, itu la sebab nak lindungi alam sekitar. tapi dalam masa yang sama, pencemaran udara dari perindustrian dan automotif masih berleluasa.

Lapisan ozon semakin nipis, pembakaran terbuka masih berlaku, peningkatan jumlah kenderaan automotif semakin meningkat. dah tak naik basikal lagi dah. haha..

Sekarang ini, boleh dikatakan, udara pun dah tak bersih disebabkan aktiviti manusia itu sendiri. baik korang duduk rumah je joget poco-poco. hahaha
Duit Dari Internet