Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Saturday, June 28, 2014

Birokrasi keterlaluan

Aku ada mohon insentif bagi anak-anak melaka yang sambung belajar.

Dengar kata kalau anak negeri yang ambil diploma akan dapat RM 300, kalau Degree dapat RM 400.

Aku apply dan berdasarkan kepada syarat-syarat dari agensi yang memberi insentif tu, kenalah mohon sekurang-kurangnya tidak lebih  tempoh 6 bulan dari tarikh pendaftaran.

So senang cerita, semasa semester 1 dan tidak lebih dari semester 2. Bila call, cakap dah lulus, cuma tunggu majlis penyerahan dan tunggu masa bos,

Aku dah nak habis semester 2 dah ni, masih tiada lagi majlis penyerahan.

Sebelum ni menurut sumber dari penerima insentif sebelum ini, wang tersebut di bank in kan direct ke akaun penerima.

Kan senang bank-in kan je terus. alahai 

Sekadar meluahkan perasaan, dah lama dah.... 



No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.