Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Sunday, July 27, 2014

Bukan untuk orang lain

Bukan untuk orang lain

Kadang kadang kita teringin nak jadi macam orang lain dan tunjuk lebih baik dari orang lain. 

Kita tidak pernah berpijak dibumi nyata dan tak sedar pun yang kita sebenarnya adalah yang terbaik bagi orang yang sayang diri kita.


Kita lebih suka mendengar pendapat orang mengenai diri kita, tanpa kita mengenali diri kita sendiri. 

So, jangan rasa rendah diri. Kita adalah yang terbaik, kelebihan yang tersembunyi. Kau adalah sempurna dimata aku, peduli apa orang kata.

2 comments:

  1. kadang2 slalu ckp teringin nk jadi org yg life die mcm mudah je. xde dugaan mcm ape yg kita kena tanggung. hurmm tp sbnrnye kita sndiri pon x tahu org tu tanggung dugaan berat mana T_______T



    slmt hari raya Amar. maaf segala salah silap ye.

    ReplyDelete
  2. Setiap orng ada kelebihan yang tersembunyi yang terbaik dimata org2 tertentu. So bersyukur dgn setiap apa yg ada.

    Selamat hari raya juga ana.

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.