Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Friday, July 04, 2014

Lantang Lebih Baik

Berhubung dengan kenyataan Azwan Ali, yang mengatakan juadah di bazar ramadhan rasa sampah? Korang setuju dengan kenyataan "keras" ini?

Dari pengalaman aku sendiri la, sepanjang aku beli makanan di bazar ramadhan, tak pernah aku puas hati dengan kualiti juadah yang dibeli. So kesudahannya, BUANG!

Harga pun boleh tahan, nampak meningkat, berbeza sedikit dari tahun sebelum.

Bila hampir tiba musim perayaan, kita faham, semua orang perlukan duit, tapi biarlah jujur dalam mencari rezeki dan sumber pendapatan yang diperolehi itu biarlah dari yang halal. Jangan menipu.

Bulan Ramadan bulan rezeki bagi peniaga.

Perut lapar, pergi bazar nampak kuih, nampak roti canai, ayam golek, kuih senget pun tetap nampak sedap. Kuih basi pun bukannya korang tahu. Nampak je macam menarik, rasa belum tentu sedap.

Elakkan pembaziran, eloklah masak dirumah sahaja. Beli apa yang perlu.



No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi