Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Sunday, July 06, 2014

Politik Yang Tahi

Politik tu bagus, cuma yang tak bagusnya individu dalam parti politik tu sendiri.

Dalam politik, semua yang menyertai ada misi tersembunyi seperti nak kerja kerajaan, nak projek, nak hasut menghasut, fitnah sana sini,dapat makan free, nak jawatan dan banyak lagi lah ketahian dalam politik ni.

Jauh sekali nak membantu rakyat dengan ikhlas, kalau nak bantu pun pilih bulu kroni sahaja. Buat program pun syok sendiri, lepas tu ambil gambar ramai ramai, ahli ahli tahi ni semua cakap Tahniah!

Buat program nampak tak ikhlas, kena ada jurugambar, datuk datuk baru nak melawat kawasan, nak tunjuk bagus. Kalau datuk atau datuk seri takde, memang buat tak tahu jela.

Minum teh tarik pun boleh dijadikan program? Program apa tu? Untuk rakyat marhaen ke, atau besarkan perut kau yang masing2 kekenyangan? Cukup tahun, tulis dalam kalendar aktiviti.

Politik selection anak beranak, boleh claim dekat kerajaan supaya dapat lah projek dengan kerajaan sampai anak cucu.

Lebih banyak orang bodoh dalam politik ni.

Politik Ketahian apakah ini?

#adaakukesah

4 comments:

  1. The ugly truth about politics.

    ReplyDelete
  2. Scha Nazri: this is politic environment nowadays..

    ReplyDelete
  3. Assalam..

    Saya singgah dan follow dari blog Kak Mia. Salam ukhwah fillah ;)

    p/s - politik itu bersih tapi org yg kendalikan tidak telus menjadikan ia kotor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FaraFirhana : ya, thts why sy ckp individu bermasalah dlm parti politik yang membuatkan politik busuk, anyway thanks follow.

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.