Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Friday, July 04, 2014

Sony vs Samsung

Ini cerita berkenaan smartphone. Dulu aku pakai sony xperia z ultra, beli mahal, harga RM 2300. Hp ini memang best, skinny dan waterproof.
Ceritanya , HP Sony Z ni jatuh dan kebetulan sebelum tu, penutup charger water proof dkt HP dah tanggal.

Hantar kedai repair screen dan repair apa yang patut, totally RM 1200, dan tiba-tiba pula teringin nak pakai Samsung Note 3. Nampak macam best je.

Aku pergi trade in Sony Z ultra ni, adakah patut RM 750 je kedai ambil, kalau kat centre RM 650, alasan HP ni bukan lagi waterproof sebab tutup charger tu dah tanggal dan bukan LTE 4G. Beli mahal-mahal, jual balik, padah rendah harga!!

Apa lagi setuju lah dan tambah duit sikit pun takpe, yang penting dapat HP baru, cina kedai tu pun kata if ok dengan harga, diorang akan format HP sony ni, aku pun setuju je.

Selepas format hp sony, tetiba pula tak nak angkat HP ni, alasan bila format baru tahu condition sebenar HP, dan bila tekan camera , belakang HP tu panas. Alahai..entah betul ke tidak. 

Takde hati dengan sony z lagi. 




4 comments:

  1. alahai boleh terjatuh pula... setakat guna note 3 ni.. mia rasa ok sangat. puas hati. senang nak update blog...

    p/s: terima kasih sudi join. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/07/senarai-url-blog-6.html

    ReplyDelete
  2. Tu la, sy guna note 3. Better than before. Space capacity pun tinggi.mowadays 4G still ada market if you trade your phone.

    ReplyDelete
  3. iphone? hehe
    assalamualaikum, irrayyan.com datang singgah dari segmen kak mia dan follow blog ni..selamat menyambut Ramadhan ;-)

    ReplyDelete
  4. Ir Rayyan: tq ye. Emm iphone still ada value sbb from apple even rosak sklipun..still ada harga if jual balik

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi