Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Thursday, August 07, 2014

Selesai masalah

Sebelum ni susah nak tidur bila malam, kalau tidur pun lewat. Kalau paksa tidur mesti migrain dan tak nyenyak.

Selesai masalah

Ada orang kata, sebelum tidur, makan dulu baru boleh tidur. Untuk menjadi manusia yang efisyen, makan, tidur tidak digalakkan, ini kerana bagi mengelakkan menjadi tabiat harian, malas,obes dan menjadi hobi.

Kalau interview kerja, bos tengok kerja sebelum ini makan tidur, tidur makan. Kau terima padahnya. 


Tapi sekarang masalah tersebut telah berjaya diatasi, saya telah mula tidur seawal jam 8.00 malam. Saya bangga dengan diri saya dan sentiasa terkejut 2-3 jam selepas itu.

Lepas tu, tabiat ini berlarutan semula. Untuk jam yang berikutnya. Haha

Petua nya ialah Baca buku semasa musim peperiksaan.

#imsomniabolehdirawatdenganmerendamkakidalambesenyangberisiairsejukdanais.

5 comments:

  1. Hhaha...maka lepas tidur memang sedap rasanya..tapi tak elok diamalkan..tabiat orang malas.. ^_^

    ReplyDelete
  2. kalau tak makan perut pun berkeroncong..macam mana nak tido..pastu otak pun tak boleh berfungsi dengan baik..so blh makan tapi jgn terus tidur..admin pergilah main buaian utk tenangkan hati..

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi