Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Saturday, September 27, 2014

Beli nombor

Bukan beli nombor ekor ye, tapi aku beli nombor pelan prabayar Artel, sebab ada member aku jual, asyik usha je hari-hari, takpelah, kesudahannya, aku beli, RM 8 je pun. Kebetulan telefon samsung S2, aku tak guna pun, simpan je nak buat apa..ada baik nya guna dan boleh lah masuk nombor baru dari Altel tu. prepaid pun, prepaid lah....

Aku guna postpaid, lebih jimat rasanya, anytime ada kredit, senang kalau ada emergency case! hehe..member yang propose Altel tu, lepas daftar Artel, nak convert ke pelan prabayar yang lebih canggih dan jimat, nama nya onexox...sukahatilah..kata member aku lagi, pelan ni boleh buat site income! wow, bagus juga tu..hehe

Semak kepala bila handphone lebih dari satu ni, tak menang tangan dibuatnya..dah bosan dengan whats app yang mana ramai keyboard worrior macam handal, di dalam pelbagai group...pagi, petang, siang, malam, ada sahaja teks yang masuk. Kalau bab kerja , ok lah, kalau bab merepek....bagi dekat korang! hehe

Dari korang whats app cakap merepek-repek tu, baik buat income, contoh nya daftar pelan xox tu ke, join 8share, nuffnang ke....daftar percuma..kena rajin dan usaha, dan dalam masa yang sama, kita masih guna teknologi setiap hari..kan kan kan sikit-sikit lama-lama jadi lah bukit...

beli nombor

7 comments:

  1. errr Artel ke Altel eh amar? hehe.. huishh tu baru join ke dpt 7.73 tu ? mcm menarik je.. drpd dok soksek tah pape tah dlm group wassap pfttt =P

    ReplyDelete
  2. Anamizu: oh salah la ..hehe altel.
    Ye baru join. Tekan image tu utk register 8share. Create akaun.
    Lepas tu ana akan dpt mcm2x iklan utk share..click dan paste link tu dkt mana2x channnel . Contoh fb, whats app atau lain2..perclick rm 0.20.

    ReplyDelete
  3. Ana: kalau ana invite kawan2x..guna url dri akaun ana..dpt rm 1.00..cubalah..

    ReplyDelete
  4. sy sempat guna seminggu je altel. pastu dah habis kuota. haha. padahal xde bkak youtube ke apa

    ReplyDelete
  5. Farhana: altel sy tak pasti. Sy cuma beli simcard dan convert le pelan oneXoX..one XoX tu yg jimat...

    ReplyDelete
  6. Salam ziarah =)

    Saya dah follow blog awak...sudi-sudikanlah follow blog saya pula ya :)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.