Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Friday, September 19, 2014

Suka bila dapat tahu..

haha..dekat pejabat ada seorang kawan, baru beli handphone baru ...samsung grand camtulah, selalu datang dekat pejabat aku sebab ada wireless katanya..senang la chat whats app, we chat dan sebagainya.

Sebelum ini pakai handphone alcatel, dan biasa-biasa je, so aku pun cakap la dengan dia, meh aku test handphone baru kau samaada original atau tidak?


Dia pun reply macam takut-takut, haha.."emm boleh tahu ke samaada original atau tidak?" yelah mana lah tahu, beli mahal-mahal, sekali local atau klon, atau kena tipu dengal orang jalanan yang jual handphone klon ni..

aku pun test dan resultnya..GAMBAR ANJING! haha..so original la handphone dia...kalau nak tahu korang test la handphone korang..boleh klik dekat sini untuk panduan. Hanya jenama SAMSUNG sahaja ya.

lepas tu, aku pun cakap lah dengan dia..kau pergi test dekat handphone orang lain pula!!, kalau keluar gambar selain anak anjing, bukan original. habis handphone orang dia test satu-satu..haha..

Oklah juga dari pakai handphone alcatel atau murah murah. Nak install macam macam, mana tak berat. Boleh migrain tunggu lama lama ni. Samsung Grand ni internal memory dalam 5 gig space. Ok la dari note 2. Tuh yang kejap kejap datang office nak cari wireless..haha.

#tak tahulah samaada betul ke tak, nak pastikan orignal atau tidak..tapi ramai yang kata macam ini caranya nak tahu.

#Guna note 3 dah world ..laju. tapi kadang kadang hang juga..tunggu note 4..haha tengok macamana..lagi laju dan besar internal..lagi puas!!

1 comment:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.