Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Tuesday, September 30, 2014

Urus sendiri

10 tahun guna kereta tak pernah dan tak tahu pun nak renew road tax dan insuran, semuanya serahkan pada agen untuk renew. Baru first time buat, mudah je, siap dapat diskaun 10%.

Jimat, lantik agen tak dapat diskaun 10% dan kena bayar upah lagi. Kalau korang nak sedekah apa salahnya.

Senang nak buat roadtax dan insuran ni rupanya. Selama ni, bila nak renew roadtax dan insuran je terfikir bertapa sesaknya dekat kaunter JPJ tu. 

Dekat pejabat pos pun boleh proses roadtax..hehe

2 comments:

  1. hehe thu xpe..sy sblm ni harap pd sepupu je yg jual kete tlg buatkan..tp sejak 2 tahun lepas sepupu mcm lembap nk respon, terus pegi buat sendiri.ingatkan susah pdhl mudah sgt.lps tu dh pndi da buat sndiri je hehe

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.