Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Thursday, October 16, 2014

Joomla web class (hari pertama)



Antara peserta yang hadir kelas membina laman web joomla, hari pertama 15/10/2014 ada sedikit gangguan, kerana terdapat masalah teknikal melibatkan hardware sedikit sebanyak memberikan impak kepada aku dalam menyampaikan ilmu kepada peserta.

Rata rata peserta berminat untuk belajar, semangat yang kental walaupun tiada basic html, yang penting ada minat.

Hari kedua, 16/10/2014. Pihak penganjur akan membekalkan tambahan laptop bagi memudahkan proses pembelajaran! Jangan risau! Belajar sampai pandai! Tak faham , bertanya! Kejayaan dan ilmu milik setiap individu, asalkan tidak sombong dan usaha! tak rugi pun berkongsi ilmu dengan orang lain, bila kita kita berkongsi ilmu, kita makin bijak setiap hari, kerana sentiasa refreshment...

6 comments:

  1. Wahh menarik...dekat mane ni location? kalau saya dekat msia ni, nak jugak join... saya suka programming2 ni... dekat sini belajar c dgn c++... html belajar sikit sangat... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dkt Melaka...di melaka ada buat program percuma..setiap bulan ada...
      semuannya percuma...di taja sepenuhnya oleh kerajaan negeri.
      ada photoshop, video editing, illustrator, microsoft office, pagemaker, php mysql, dan macam-macam lagi.
      boleh view dan daftar di
      www.emelaka.gov.my
      :)

      Delete
    2. org bukan melaka boleh join ke?

      Delete
  2. wow.. serius?? kalau free memang nak tapi jauh la kat melaka.. huhu

    ReplyDelete
  3. Wah ada kelas gin.. bgus nya.

    Komputer ni betulnya kena selalu guna.. skrng ni budk2 kecil ada yg boleh jd programmer. Otak genius.

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.