Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Monday, October 27, 2014

Kongsi ilmu

Hari ini semasa latihan open source plone di port dickson, sempat influence sorang peserta ni buat blog dan tambah pendapatan melalui 8share. Bila kongsi ilmu dengan orang, aku puas, di tambah lagi, bila orang tu amalkan dan ada sifat ingin tahu dan tidak bodoh sombong!. Tidak salah kongsi ilmu, sama sama bina kekayaan!! Kekayaan yang aku maksudkan bukanlah kekayaan wang ringgit semata mata, kekayaan yang sebenar ialah..kekayaan ilmu..

Jana pengetahuan, bina kekayaan dan jamin kesejahteraan. Bila kita mendapat ilmu, kita gunakan ilmu untuk bina kekayaan, dan bila semua itu ada, akan menjamin kesejahteraan hidup. Sharing, sharing will make you more improve dan will enhance your knowledge.. Percayalah. Jangan lah kedekut ilmu.

Dalam masa aku ajar dan invite macamana nak tambah pendapatan melalui iklan 8share, aku dapat benefit berupa bonus. Ok la tu. Haha ....dari korang whats app, fb tak tentu pasal sebarkan benda yang tak sahih, kan bagus cari alternatif tambah pendapatan..dan jadilah penguna internet yang beretika...

Carilah ilmu dan kongsikan ilmu untuk kuatkan lagi akal kita..dari setiap perkongsian ilmu dan perkara yang baik ini, akan dapat ganjaran dari Nya..pahala sikit, dosa makin banyak setiap hari!! Orang lain gembira, hati kita pun tenang.

Hidup ini jangan sombong...jangan usik orang, jangan langgar peraturan, jangan masuk kongsi gelap, jangan pandang tahi lama sangat, jangan tengok cerita pembunuhan, jangan gelak terbahak bahak sangat..rosak otak ekau nanti..haha

3 comments:

  1. inshaAllah . moga2 terhindar sifat2 riak sombong

    ReplyDelete
  2. gud...sifat terpuji tu..x lokek ilmu :)

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi