Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, October 28, 2014

Last day..

Last day..

Terbaik mesyuarat dekat port dickson ni, teringat lak dekat player bola mana entah namanya dickson nwakame..macam biasa la, bila mesyuarat dan latihan je, mengantuk! Entah apa yang di bebelkan..haha

Kadang kadang, terfikir lak, bila aku bercakap orang mengantuk tak? Hahaha...sebenarnya ada cara macamana bila kita bercakap, orang seronok dengar! Haha rahsianya...salah satu, slide korang mestilah menarik bila di pandang, ada kesan motion, ada video untuk konklusi, bercakap jangan berpandukan slide, spontan, font yang sesuai, dan warna background slide mestilah kontra dengan warna font, dan tidak terlalu protokol!

Slide kalau warna warni, mesti yang tengok pun, hati berbunga bunga! Wahhh! Nak berslide di swimming pool bersama mat salih! Wow!

6 comments:

  1. bkn slide je kena wane wani, org bercakap tu pun kena masukkan unsur2 lawak. Kalau straight je nak cermah pun bosan jugak. mmg tydo lee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha betul la tu..kena jadi mcm johan raja lawak..haha

      Delete
  2. loyar buruk pun biar sesuai dengan fakta

    ReplyDelete
  3. Nak bagi talk kena pandai pikat pendengar.. Jangan skema sangat.. Kalau cakap ikut slide semata & main baca jer, sape tak ngantuk? HUhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.