Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Friday, October 31, 2014

Latihan dalaman Asas internet dan komputer

Pagi ni, 31/10/2014 kena beri latihan dan taklimat pada staff yang banyak terlibat dengan kerja kerja pentadbiran khususnya kepada pembantu tadbir pasal asas komputer dan internet.

Antara modul yang akan di ajar seperti burn data, shortcut key, hidden file,browser setting, clear cache dan cookies, zip dan unzip file, defragment disk, folder add, print setting, microsoft office, protect data, setting internet option, repair virus shortcut, enable and disable function dan sebagainya yang berkaitan dengan internet.

Tengah siapkan modul untuk diorang ni!! Dah hujung tahun, baru nak apply kursus, sebab tak cukup jumlah kursus 7 hari setahun!! Ni nak bagitau, kalau korang tak sempat nak apply kursus atau sibuk sangat sampai tak sempat nak apply kursus, korang boleh apply epsa. Apa itu epsa? Korang search dalam blog aku! Taip je EPSA! bagus epsa ni..boleh kursus walaupun berada di kedai mamak!! EPSA ni untuk pekerja gomen je..

9 comments:

  1. Ok ok....TQ info...Acik tak cukup lagi 7 hari tu..nampaknya kena baca buku la tahun ni.

    LATIHAN DALAMAN..sweet je bunyinya..IN-HOUSE TRAINING

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau achik busy sangat..boleh cuba EPSA ni..www.epsa.gov.my

      Delete
  2. Heee...tak tahu pape pasal ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini latihan epembelajaran online untk pkerja govrmnt mimie

      Delete
  3. Standard ar tu.. Hujung2 tahun baru kelam kabut nak cukupkan KPI.. hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Terbaik...! Duk private lagi ok rasanya...banyak experience..

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.