Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE BELI DAN DAPAT DISKAUN SKYTECH CREATIVE

Sunday, October 12, 2014

Macam macam nama ada

Haha kalau bab bab letak nama dekat masakan dan makanan, orang malaysia memang hebat! Macam macam nama ada, kalau dekat johor ada nasi beriyani gam, di Melaka ada mee bodoh, mee racun dan apa apa jela. Motif nya untuk melariskan masakan mereka,rasa yang unik, sedap dan membuatkan orang ramai supaya terasa ingin mencuba disebabkan nama yang pelik!

Letak nama tu biarlah sesuai. Aku pun tak tahu ada mee racun dekat Melaka ni! Tengok jalan jalan cari makan baru tahu! Letak racun ke apa ni? Mee bodoh dah makan, biasa je..entah apa yang sedap nye! Tapi cuba lah..memang terasa macam nak bodoh..lepas makan..haha

Nama nama yang tak sesuai jangan lah letak, akan menimbulkan persepsi yang salah bagi kanak kanak! Racun tu kalau minum boleh mati, kalau dah namanya mee racun, lepas tu sedap pula tu! Persepsi kanak kanak tu nanti ingat racun best dan sedap di makan! 

Letak la nama Mee bohjan ke, mee negro ke, atau mee datuk shah rukh khan ataupun mee deris ataupun mee 20 sen..

Haha..kan elok ..

9 comments:

  1. hahaha mee negro? trs x jd nk mkn.haha

    ReplyDelete
  2. tak faham kekadang nama2 makanan yang di beri orang..... huhuhu

    ReplyDelete
  3. nama mee racun sebab mee tu sgt pedas.. siapa yg suka pedas, mee tu mmg ngam la ngn selera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke..racun tu cam tk sesuai...racun pedas eh

      Delete
  4. Replies
    1. alahai..ada ke nasi ganja?
      emm dia letak ganja ke ros_reza?

      Delete
  5. mee racun...ada ke ? first time dgr , laen mcm je mee nie

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi