Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, October 07, 2014

Pemalu, sombong atau privasi?


Haha kenapa eh bila dekat trafic light kereta berhenti position lebih kurang macam gambar kat atas tu? apa dia ingat aku nak pandang ke? emm jeling pun tak! eh, sorry sikit....! haha

Rakyat malaysia ni samaada pemalu atau mahukan privasi ataupun sombong? terbawa-bawa sikap di jalan raya. makin tambah panjang jammed sebab banyak space lagi.

Kalau tak mahu orang pandang kau, pasang langsir dan kain batik je dalam kereta tu, bukan nak pandang sangat pun!..,tak pun cuba guna tinted gelap, kadang-kadang orang keliling cuma nak cakap je yang penutup minyak kereta kau tak tutup..emm tapi di salah sangka, dikatanya kita nak mengorat dia pula! pui...

Berhati-hatilah di jalan raya, kadang-kadang takut pula orang ambil kesempatan dan lakukan jenayah...

2 comments:

  1. npe? xphm..hehe...benti jarak jauh ke cmne?:

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm..saja je..bila dkt trafic light..kadang2x..ada pengguna jalan raya yang suka jarak-jarak kenderaan, tapi tak thulah....masing2x pun pasal..

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.