Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Monday, October 06, 2014

Persepsi negatif

Cerita dracula untold yang di tayangkan di pawagam sekarang, memberikan persepsi negatif mengenai islam.

Orang putih kalau buat cerita, semua nampak side dia je yang baik. Lepas korang lihat movie dracula untold ni, mesti korang nampak yang kejamnya tentera islam. Memang best cerita dracula ni, cuma kurang menarik bila melibatkan jalan ceritanya yang menokok tambah pusing tentang kisah sebenar, cerita dracula ni memang pengorbanan seorang dracula terhadap negara nya dan nilai nilai baik seorang bapa.

Aku tak pasti kisah sebenar Vlad dan kerajaan turki, cuma ambil yang positif sahaja.

Baca sejarah dracula disini.


2 comments:

  1. Kebanyakan filem memang macam tu, banyak benda yang ditokok tambah bagi nampak menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tokok tambah takpe bro, just nak sedap kan cerita, tpi kalau dah smpi boleh menjejaskan imej sesuatu agama dan memusingkan fakta..tk boleh lah..

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi