Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Monday, October 06, 2014

Persepsi negatif

Cerita dracula untold yang di tayangkan di pawagam sekarang, memberikan persepsi negatif mengenai islam.

Orang putih kalau buat cerita, semua nampak side dia je yang baik. Lepas korang lihat movie dracula untold ni, mesti korang nampak yang kejamnya tentera islam. Memang best cerita dracula ni, cuma kurang menarik bila melibatkan jalan ceritanya yang menokok tambah pusing tentang kisah sebenar, cerita dracula ni memang pengorbanan seorang dracula terhadap negara nya dan nilai nilai baik seorang bapa.

Aku tak pasti kisah sebenar Vlad dan kerajaan turki, cuma ambil yang positif sahaja.

Baca sejarah dracula disini.


2 comments:

  1. Kebanyakan filem memang macam tu, banyak benda yang ditokok tambah bagi nampak menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tokok tambah takpe bro, just nak sedap kan cerita, tpi kalau dah smpi boleh menjejaskan imej sesuatu agama dan memusingkan fakta..tk boleh lah..

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.