Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE BELI DAN DAPAT DISKAUN SKYTECH CREATIVE

Wednesday, October 22, 2014

Plone

Minggu depan aku ada kursus di Port Dickson, kursus CMS content management system PLONE..sama macam aplikasi web based open source yang lain seperti joomla dan wordpress. Bagi aku, buat masa ini, joomla is better from wordpress. Dua aplikasi web ni, mudah! cuma yang membezakan dua aplikasi ini ialah plugin dan interface.

Tambah satu lagi, plone!!! Wah..macam menarik! Open source!! Tak ramai yang menggunakan plone. Prefer masih lagi joomla, if ada error nak debug, boleh ke komuniti dan forum sebab dah ramai user guna joomla!

Lepas plone, nak fokus untuk C++,liferay dan javascript lak! Joomla ke plone! Kalau kena bayar untuk tambahkan ilmu apa salahnya!

2 tahun sebelum ni, buat web based guna coding dan configure jQuery . Penat! Sekarang ni, macam macam aplikasi open source wujud..mudah dan jimat masa!

1 comment:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi