Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Saturday, October 11, 2014

Tandas awam

Tandas awam tak ditambah masa bajet 2015? Tandas awam tolonglah naik taraf, ada yang di kenakan bayaran, tapi mutu kebersihan tidak sepatutnya?

Tandas awam pun ikut waktu office hour? Lepas cukup waktu kunci! punya la banyak jabatan kerajaan, sampai bertindih tugas! Masih nak swastakan. Kalau di swastakan, sepatutnya bersih, bukannya kotor...tandas dan kebersihan di bawah Pihak berkuasa tempatan? Di bawah pbt, pun ada jabatan yang menguruskan kebersihan, buat apa nak swastakan pada syarikat, uruskan secara in house, lantik company yang urus, company urus macam nak tak nak je, lepas tu claim dekat majlis...

Memang la kalau nak dikira, terdapat sedikit kos pembersihan dan sebagainya, kalau takde bayaran masuk, takpela. Bila bayaran dikenakan, kena la bersih. Baru orang yang masuk rasa macam nak tidur dalam bilik air..hehe

Kalau nak tahu kedai tu bersih ke tidak, tengok tandas diorang dulu? Betul ke? Haha..kebanyakan kedai yang sedap, tandas emmmm...haha..tak semua..segelintir..

3 comments:

  1. huhuhu.. tandas pun penting juga...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #9. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/10/senarai-url-blog-9.html dan pemenang bertuah telah diumumkan di http://www.mialiana.com/2014/10/pemenang-bertuah-url-blog-9.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok . Sy dah review, tahniah kepada pemenang. Tq

      Delete
  2. Cer tgk tandas kat jepun...boleh tidur lagi dalam tandas depa

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.