Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Thursday, October 16, 2014

Terdesak nak duit

Terdesak nak duit

Terdesak nak duit2

Ini kes tetak, rompak dan samun yang berlaku di Melaka baru baru ini. Kejadian di pusat latihan memandu top sprint, kandang berlaku sekitar pukul 3.00 pagi dan selang satu hari di kedai runcit di bukit tembakau, melaka.

Menakutkan..kerana duit orang sanggup membunuh, langsung tiada perasaan kasihan sesama mahluk, yang penting apa yang di hajati tercapai walaupun bukan milik mereka. Ah, peduli apa mereka! Hidup mesti diteruskan! Barangkali itulah luahan si durjana! 

Keadaan kos sara hidup yang tidak menentu membuatkan masyarakat tidak siuman dan terdesak?

Kerana hendak menuang minyak motor sanggup berbunuh? Atau kerana sebatang rokok sanggup memukul? Oh dunia..kembalikan aku ke zaman dinasour..

7 comments:

  1. tkde dgr plak psl bnda ni masuk berita x? ada yg mati ke?

    ReplyDelete
  2. orang dalam dunia ni dah makin kejam.. duit menguasai semuanya

    ReplyDelete
  3. Takut juga nak hadap dunia ni. hahahha

    ReplyDelete
  4. Salam sejahtera top sprint kandang melaka..saya nak aju kan soalan sedikit..adakah syarikat betul2 go thru mengenai tenaga pengajar sama ada telus atau tidak dalam menjalankan tugas sebagai seorang guru memandu..sebab dari bulan oktober 2016 sampai ke hari ini ogos 2017 saya tidak mendapat apa2 kebaikan sama sekalipon..malah duit baki belajar pon saya tidak dapat lagi seperti apa dijanjikan..hal ini kerana saya dah stop kan belajar memandu sejak march 2017 kerana sepanjang dari bulan 10 2016 membawa ke bulan 3 2017 saya hanya dapat lesen L semata2 tapi belom lagi dibawa untuk belajar dalam lapagan..dan selalu beralasan untuk tidak mengajar..kenapa yer..saya bayar..saya berkerja..dah apply cuti selalu n dah set masa tapi komitmen dari pengajar tersebut langsung tidak memberangsankan..jadi adakah patut pengajar begini untuk masih berada disitu..kerana ia sangat merugikan pihak syarikat dan juga murid yang nk habiskan pelajaran memandu..kena fikir kenapa orang insist nak belajar..orang korban masa n duit..masa sebelum belajar bukan main kejar orang spy jadi murid..tapi bila dh daftar mcm2 alasan xdpt nak ajar..syarikat tolong ambil tindakan kepada pengajar yg kurang bertanggungjawab ini..bila minta bayar duit baki..terus senyap seribu bahasa..mohon syarikat pertimbangkan hal sebegini kerana xnak berlaku kat orang lain.

    ReplyDelete
  5. Salam sejahtera top sprint kandang melaka..saya nak aju kan soalan sedikit..adakah syarikat betul2 go thru mengenai tenaga pengajar sama ada telus atau tidak dalam menjalankan tugas sebagai seorang guru memandu..sebab dari bulan oktober 2016 sampai ke hari ini ogos 2017 saya tidak mendapat apa2 kebaikan sama sekalipon..malah duit baki belajar pon saya tidak dapat lagi seperti apa dijanjikan..hal ini kerana saya dah stop kan belajar memandu sejak march 2017 kerana sepanjang dari bulan 10 2016 membawa ke bulan 3 2017 saya hanya dapat lesen L semata2 tapi belom lagi dibawa untuk belajar dalam lapagan..dan selalu beralasan untuk tidak mengajar..kenapa yer..saya bayar..saya berkerja..dah apply cuti selalu n dah set masa tapi komitmen dari pengajar tersebut langsung tidak memberangsankan..jadi adakah patut pengajar begini untuk masih berada disitu..kerana ia sangat merugikan pihak syarikat dan juga murid yang nk habiskan pelajaran memandu..kena fikir kenapa orang insist nak belajar..orang korban masa n duit..masa sebelum belajar bukan main kejar orang spy jadi murid..tapi bila dh daftar mcm2 alasan xdpt nak ajar..syarikat tolong ambil tindakan kepada pengajar yg kurang bertanggungjawab ini..bila minta bayar duit baki..terus senyap seribu bahasa..mohon syarikat pertimbangkan hal sebegini kerana xnak berlaku kat orang lain.

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.