Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Monday, November 03, 2014

eMelaka

Kalau korang terutamanya yang duduk di Melaka yang berminat nak belajar 3D modelling, flash animation, Video editing termasuk green screen teknik, web based, system development and database, microsoft office, adobe photoshop, illustrator, pagemaker, blog dan sebagainya berkaitan subjek ICT, boleh layari eMelaka ( www.emelaka.gov.my).

Cuba lihat di sebelah kiri, ada kursus latihan 2014, boleh pilih. Semua kursus percuma. Selepas kursus akan diberikan sijil. Kalau nak buat latihan berkelompok, sebagai contoh di tempat korang, hanya sediakan balairaya atau tempat yang ada bekalan elektrik untuk kegunaan komputer, meja dan kerusi. Jika tiada perkakasan komputer, Pihak eMelaka akan menyediakan komputer dan sebagainya, hanya berikan tarikh, jika tiada masalah, program akan diadakan di kawasan anda.


Sekarang ni nak belajar pun percuma..semua course dibawah aku dan berberapa pengajar yang lain. Biasanya kursus ni, banyak budak budak 12 tahun ke atas, makcik pakcik, dan belia. Latihan ni, dah lama bermula seawal tahun 2003 lagi...kalau korang ada saudara mara di Melaka, boleh khabarkan pada mereka.

2 comments:

  1. seronoknya belajar percuma. kalau lah duduk di melaka. pernah sampai melaka pun sekali je. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye..hee...percuma je..tahun bila smpi melaka? 1992? Emm meh la ke melaka..macam macam ada

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi