Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Thursday, November 13, 2014

Hati hati ketika memotong..

HATI HATI

Orang ledang dapat jalan baru..tahniah la..! hehe...dapat lah memudahkan pergerakan penduduk di kawasan situ, walaupun jalan sempit..ok la tu, dapat jalan baru, melaka pun dah nak ada flyover tak lama lagi....dulu kalau nak pergi Muar..kena ikut jalan kampung..1 jam pun belum tentu sampai ke destinasi...tapi sekarang..15 minit dah tiba! itu di Melaka...

Orang ledang boleh minta lampu jalan pula..ye..yelah takut nanti bila waktu malam, gelap lak dekat jalan baru tuh...! untuk tujuan keselamatan. juga, sekarang ni macam macam kejadian jenayah berlaku....ketua kampung, pasti bangga sebab lepas ni, kampung ledang masuk dalam book of records sebab dapat jalan yang ada double line paling pendek di dunia...

Kalaulah memotong camana la tu...ermm, sumber dari facebook, jika ada bloggers yang berasal dari ledang, boleh sahkan perkara ini?, maklumlah sekarang ni, budaya manipulasi gambar dan fitnah semakin berleluasa..

4 comments:

  1. Baru balik rumah tadi..
    Lepas setelkan beberapa urusan penting.
    Kat jalan dalam Seremban ni pun banyak yang lampunya x menyala.
    Yang peliknya, masa nak pilihanraya dulu banyak jalan yang terang-berderang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dr, Ermm bila pilihanraya..baru lah semua menyala..yg takde diadakan...yang ada..pun di adakan..haha..mybe gomen sediakan tempat gelap utk bakal bakal pondan melepak kot..
      Maklumlah...seksyen 66 enakmen kesalahan jenayah syariah negeri sembilan 1992 dah di batalkan...maka bolehlah lelaki menjadi pondan...

      Delete
  2. err haah la camne ek garisan jln tu sbnrnye? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm ontah la Ana..haha..cmana boleh endorse hahaha

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.