Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Sunday, November 23, 2014

Kalau pergi ke Telok mas..

Kalau pergi ke Telok mas melaka, jangan lupa singgah ke Nasi briyani batu pahat dekat Alai, melaka..memang terbaik dan murah nasi briyani dekat warong ni..erm..

Kedai konsep macam warong papan lama, terasa seperti di zaman kesultanan melayu melaka lah! Sambil melihat dayang dayang ke hulu hilir...feeling sambil cuci mata!!...kali ni dah 2 kali aku datang dekat warong ni...menu dia boleh lah!!..makan nasi briyani ni satu yang best nye..kenyang..! Lepas tu migrain..! Haha

nb

Sedap dan murah...yang aku makan ni nasi briyani daging..rm 6 je..biasanya kalau makan nasi briyani harga nye?? erm erm..faham faham jelah! Rasa lebih kurang je..sama..


nb2

nb3

nb4

Ok la..taknak review panjang panjang...sebab review percuma je..haha..kalau berbayar ok la juga!..haha gurau je!! ..singgah le..memang piau dan terbaik! Dekat warong ni..ada lorong kecil jalan masuk dekat tepi kedai, ramai awek lalu lalang nak keluar pergi kerja tengok aku masa tengah makan..! Haha..Speechless!! 

9 comments:

  1. Adik Acik ada je kat Telok Mas tu..tapi tak pernah makan kat situ..patut la banyak kereta kat situ..pasni kalau Acik ke sana, boleh la Acik Hello En.Safirul ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasi briyani..tuh dkt Alai..kalau nk ketelok mas ...jumpa alai dulu..kalau ikut jalan lama lah...ok..nnti dh smpai melaka..boleh roger..

      Delete
  2. Wah murahnye..nmpak mcm sdap...nk kene try ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah...tak smpai rm10 siap air ..ns briani daging rm 6.00

      Delete
  3. dah la murah, wayang free pun ada sekali. kahkahkah. ni pergi makan sorang ke bawak wife sekali? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan sorang...sbb ada kerja dkt area telok mas. Haha

      Delete
  4. hamboiiii kemain. kalo bawak Mem Besor sekali haaaa baru la kena jaga mata tu ahaha

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.