Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Saturday, November 01, 2014

Kurang kasih sayang

Kereta tu dah baik baik setting volume sound dan bass sound, kau upgrade tambah speaker besar gedabak, lepas tu buka semua pintu kereta!!..buka lagu techno, sound level maksimum!! Berdentam dentum!! Aku nak tidur pun tak senang!! Apa yang kau nak dalam hidup? Yang pelik tu, tak pekak pulak telinga kau?? Sabar sabar...entah apa apa lagu la kau buka! Kalau buka lagu kartina dahari ke hetty koes endang - syorga dan neraka..ok la gak! 

Lepas slow sikit volume kereta oku tadi...bunyi motor modenas kriss buatan malaysia lak...buat bising! Dah baik baik motor tu ekzos tak bunyi apa apa? Yang kau convert jadi bunyi motorboat tu dah kenapa bai?? Beli jelah superbike...bunyi bising pun tkpelah..susah duduk malaysia ni!! Motor honda ex-5 dah jadi harley davidson atau superbike valentino rossi!! Kereta wira dah jadi lamboghini...

Agaknya kurang kasih sayang kot...tuh yang beriya nak tarik perhatian orang ramai! Aku mungkin boleh bersabar, tapi anak anak aku?? Terperanjat diorang...aku nak rehat pun tak senang..!

JCB traktor pun takde bising macam bunyi motor dan kereta kau! Aku jadi masked rider ichigo karang baru kau tahu. Kalau report polis ni, boleh didakwa dibawah kategori kacau ganggu. Sekali sekala layan muzik disko ni best gak! Tapi kan! Tapi kan! Boleh tercabut jantung lah! 

6 comments:

  1. sama lah bro..aku dapat jiran lagi perangai macam cilake...anak cucu dia memekak seorang tak boleh usik..anak orang lain silap sikit..dia punya menyalak bukan main bising...huh...tapi Tuhan bayar cash...sekarang ni dah tak boleh nak jalan sangat dan otak dia tiba-tiba jadi macam mental sikit... *maaf atas kekasaran bahasa* =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar bro..ini semua pesakit mental..apa kata awak buat kartun psl ni?

      Delete
  2. hahaha...bila ingat jer rasa marah...hmm....ok..insya-Allah akan cuba =)

    ReplyDelete
  3. kurang kasih sayang, kurang duit nak merasa moto/kereta mahal, kurang kesedaran diri, kurang ajar, kurang adab, kurang akhlak. haha.

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.