Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Thursday, November 20, 2014

Masa senang dan susah...

Masa senang dan ada jawatan semua orang mengaku saudara, mengaku sahabat lah bagai, nama sentiasa di sebut-sebut setiap masa, siang dan malam, yelah ada jawatan...jika berkawan pula bermusim lah juga..kalau 4 tahun pegang jawatan, maka selama 4 tahun tuh la dia lah kawan dan sahabat...namun, tidak pula di masa susah dan tiada apa apa, semua kawan menghilang begitu sahaja, tiada pelawaan, tiada gurau senda, jika di hubungi, tidak pula di angkat telefon..kalau angkat pun, di buat buat nya tak kenal...

Manusia cepat lupa diri bila mempunyai kuasa, jawatan, kemewahan dan pangkat sedangkan mereka tidak sedar, yang hidup ini karma dan bersifat tidak kekal, ibarat roda yang berpusing, what goes around come around. kehidupan ini penuh dengan kepura-puraan , prejudis dan hipokrit. 

Jangan di banggakan dengan status jawatan, pangkat, dan kuasa kamu, jika di akhirmya kamu ke tanah juga, ini semua sementara, macamana cara kamu mendapatkan jawatan,pangkat dan kuasa tersebut dengan cara yang paling tidak beretika, pasti akan di balas dengan cara yang sama...begitu juga sebaliknya..


Buat baik di balas baik, buat jahat di balas jahat..semua pembalasan akan di tentukan oleh Nya..DIA yang maha mengetahui...

Tension hari ini, sebab semalam tidur mimpi datuk shah rukh khan...nak salam dia..tapi dia taknak...dia kata Dont Mess With Me! Grrr...Haha

12 comments:

  1. Apabila mulut telah terkunci...
    Hanya anggota yang akan berbicara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu hari pasti terkunci..janji tuhan itu pasti

      Delete
  2. Mengarut!!Datuk Shah Rukh Khan tak nak salam, terus moody...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku memang minat SHR achik..hahaha....biasa la mimpi..haha

      Delete
  3. Manusia..kekadang rasa diri dia dah cukup sempurna..padahal kita semua tahu takde yang sempurna dalam dunia ni melainkan DIA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka lupa cik mimie...mudah lupa...sombong nau

      Delete
  4. salam kenal. singgah sini. Kadang, kalau dah ada pangkat tinggi,ada yang lupa diri. Mintak dijauhkan, supaya kita sedar dari mana kita bermula.

    Mimpi shah rukh khan memang kelakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org ni dia tak kn sedar..selagi tak jatuh..bila dah jatuh baru nak ingat penciptaNya

      Haha

      Delete
  5. hamboi SRK takmo salam terus jd camtu hahaha

    ReplyDelete
  6. susah dengan senang tu pun dah maksud dia lain2. haha. kesian SRK x nak salam :P

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi