Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Wednesday, November 19, 2014

Masalah mental?

"IPOH 19 Nov. - Golongan perokok disifatkan sebagai berada dalam kalangan kelompok pesakit mental yang perlu diberikan rawatan.

Dekan Fakulti Farmasi, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) cawangan Kuantan, Pahang, Prof. Dr. Mohamad Haniki Nik Mohamed berkata, hal itu kerana golongan perokok mempunyai masalah ketagihan yang sangat tinggi."

Erm..itu yang di fokuskan kan nye...yang orang Islam ketagih minum arak, budak budak sekolah hisap gam, seks luar tabii dengan haiwan, pesta bogel di pantai, pegang anjing, ketagih merompak, samseng jalan raya, stalker dengki sana sini, ambil gambar makanan dan masukkan dalam media sosial, ketagih berjudi.. tidak pula dikaji secara mendalam..

Tapi sampai sekarang aku pening memikirkan kata kata ustaz apa entah nama dia, ada sesi tazkirah sekejap masa aku dengar di radio era fm rasanya! Beliau kata..rokok tuh sememangnya haram...tapi tidak pula membatalkan wuduk, ini kerana asap rokok keluar ikut mulut...bukannya melalui melalui bahagian sulit depan dan belakang...makanya tidak terbatal wuduk..

Kan haram...! Jika haram batal lah sembahyang..! Pening....Erm merokok tuh haram...ada kata makruh..yang sorang lagi ni cakap mental..! Grrrr.! haha 

3 comments:

 1. Kalau ikut kan memang under mental problem - sebab under substance abuse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. AHMAKKKKK ai,,,,ermm bila doktor dah cakap...erm erm erm...

   Delete
 2. haha. rokok haram sebab memudaratkan. itu yang dipelajari.

  ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.