Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Tuesday, November 11, 2014

Repair a Crashed database table (Joomla Issues)

Kepada sesiapa yang menggunakan web portal platform Joomla, pasti akan menghadapi isu isu melibatkan crashed database table error macam ni, Table './database_suffix/n0eqr_session' is marked as crashed and should be repaired SQL=INSERT INTO `n0eqr_session` (`session_id`, `client_id`, `time`) VALUES ('87b1b689ed654ea16833779add58ee44', 0, '1342450283')

Solusi dia korang kena repair table tersebut di C Panel web hosting server masing masing..aku dah jumpa penyelesaiannya, haha, ikut step by step dan kena masuk database web korang..tekan SINI untuk view langkah langkah tersebut..define error dan nama database yang crashed tu..dan cari database tersebut dan repair ! 

3 comments:

  1. errr haritu ada la kena ajarkan usahawan2 yg beli domain utk buat website dorang under program GMBO(Get Malaysian Business Online). pening lalat dok godek kan Cpanel dorang.. tobat takmau dah join benda tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la ana...ni pun cermin mata aku dah tebal...memikirakan error error sapu hawau ni...sakit kepala..haha

      Delete
  2. Joomla tu platform bisnes ke? Haha. Kalau ngadap error memang sabar kena banyak :)

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.