Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Saturday, November 08, 2014

Segmen : bersukan bersama cikgu ayu

SEGMEN

Jom join segmen cikgu Ayu...kalau nak join boleh tekan sekali pada gambar diatas atau tekan di SINI. Aku menyertai segmen atau giveaway anjuran bloggers ni, niat cuma nak memeriahkan serta merancakkan lagi dunia bloggers dan dalam masa yang sama, menyokong scene bloggers!

Kalau takde segmen macamni atau mana mana segmen anjuran bloggers yang lain, jangan katakan orang, hantu pun taknak lawat blog korang dan blog aku!! haha gurau je, jangan marah, nanti kena jual! erti kata lain,  takde la sunyi sepi macam suasana seperti berada di kubur, bila lawat je blog, serammm! hahaha! ye tak cikgu Ayu?


Dalam segmen ni kena jawab 3 soalan, soalan pertama, 

1) Soalan : Nama rumah sukan Masa di sekolah rendah / menengah? .. Kalau tak ingat takpe gthu warna rumah sukan pun boleh

Jawapan aku : Rumah Biru, masa aku sekolah rendah dan menengah, cuma nama warna je...takde nama nama rumah yang spesifik seperti rumah biru mertuaku...dan sebagainya..

2) Apa acara sukan yang anda sertai?

Jawapan aku : Sukan bola sepak  dan sepak takraw

3) Cerita sedikit kenangan semasa sukan dulu...semasa sekolah rendah/menengah

Jawapan aku : Happening dan ada suka, duka dan gembira, tapi lebih banyak duka sebab lebih banyak kalah dari menang...haha

Ucapan aku kepada Cikgu Ayu, sabarlah dalam mendidik anak bangsa, kerja cikgu ni memang banyak dugaan dan cabaran!, macam macam sistem yang menyusahkan, data, kerja pentadbiran, mengajar, kaunseling dan berfungsi sebagai ibu bapa ketika di sekolah! semuanya di bawah tanggungjawab seorang guru. tanpa guru siapa kita...! 

8 comments:

  1. Rumah Biru Mertuaku...Rumah Kuning Jiran Sebelah Rumah Mertuaku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah lah achik! aku tengah kusut ni buat assignment...haha..aku rasa rumah biru! ermm maybe rumah kuning....! ermmm heeee

      Delete
  2. tengah bayang hantu baca blog macam mana. haha

    ReplyDelete
  3. Semoga cikgu Ayu menjadi seorang guru yang dedikasi.

    ReplyDelete
  4. terus teringat lagu kumpulan ape tah yg:

    "tiap hari pagiku, ceria di dadaku..
    kerna cikgu....
    setiap bicaramu, membenihkan cintaku..
    cikgu ayu~"

    kumpulan Khalifah kalo x silap penyanyi nye. hahaha

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.