Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Friday, November 21, 2014

Siap akhirnya

siap

Akhirnya berjaya menyiapkan 5 essei! Esok dah boleh hantar..dan boleh tengok konsert kris dayanti di KLCC (22 Nov 2014)...siapa pergi ye? Mesti terbaik konsert tu...dengar kata dia bawa anak perempuannya sekali...

2 lagi assignment 80% nak siap...! Belajar sambil bekerja ni kena banyak sabar..kalau nak ikutkan masa memang tak cukup dan lost control , kena pandai uruskan masa...dengan hal keluarga, hal syarikat?...erm erm..alamatnya tengah malam buta lah masa study! Hee

Kos sara hidup, semakin hari semakin tinggi, selagi boleh belajar, belajar lah..sekarang ni yang membezakan kita antara satu sama lain, bukanlah darjat, pangkat, harta benda dan kuasa. Yang membezakan kita setiap insan adalah amal dan penguasaan ilmu. Tanpa ilmu siapalah kita..bagaimana kita nak membezakan samaada perkara baik atau buruk? bertentangan dengan agama atau pun tidak? betul atau salah?   

12 comments:

  1. Tahniah........yesssss.......siap juga akhirnya =)

    seronoknyermelukis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah bro! Haha..lagi 2 assignment lagi..! Malam ni memang struggle...! Hahahahaha

      Delete
  2. tudia setel dah 5. ada lg 2.. esok terus merdeka ke camna tu? jgn pengsan pulak lg sudah no Amar. ehh tapi xpela sbb esok sabtu. cuti daaa hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pengsan jugak, tak ke konsert la kawan kita ni...

      Delete
    2. Yela achik pengsan la ..hahahahahahaha
      Baru bangun ni...aku penat....bangun2x je buka laptop ni..haha mmg ngeri la

      Delete
    3. Ana: sabtu ada kelas..haha
      23/11/2014 ada ajar photoshop...
      Isnin deadline hntr assignment..
      Yg 5 essai deadline sabtu 22/11/14.
      Baru bangun ni...hahahahaha..balik kerja je tdi..terus tidur...hahaha

      Delete
  3. Replies
    1. Achi..aku mula2x pun dh mls nk study..lps 8 tahun..baru nak continue...sbb skrng ni keadaan semasa memerlukan kita utk belajar...kena belajar..sbb smpai bila kita nak terus di kawal..smpai masa..kita pula lead..

      Delete
  4. Replies
    1. Pecah kepala! 1 essay 500 patah..minimum..
      Nak 5 essay..
      Pui

      Delete
  5. apa tajuk esei? peminat tegar KD ke? camne la ye bajet masa dgn keluarga, belajar, kerja. hanya orang yg luar biasa je mampu buat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak minat .suka rossa .kd kurnag sikit
      Essay 500 patah setiap satu..

      1) pasal makanan
      2) pasal kerja
      3) pasal mimpi ngeri
      4) pasal study jarak jauh
      5) pasal kaum
      Ada 5..

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.