Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Wednesday, November 19, 2014

Tahan maki..

Haha..kalau ada kekosongan jawatan di jabatan teknologi maklumat di mana mana agensi termasuk swasta..di cadangkan supaya letak syarat syarat tambahan iaitu tahan maki.

Internet dekat office ni macam siput...so terpaksalah block semua aplikasi yang berkaitan..termasuklah newspaper, job vacancy, travel, media sosial dan lain lain lagi. Ramai call marah marah dan tanya kenapa tak boleh baca akhbar online, tak boleh nak apply job vacancy dan macam macam lagi lah.

Aku ada terbaca entri bloggers yang tulis dah tak boleh nak akses blog..kami bukan sengaja block..kalau kami tak block..operasi perkhidmatan akan terganggu dan menyukarkan kerja kerja korang semua juga, untuk keselamatan rangkaian di agensi juga.

Sabar je la..wrong is wrong..nothing will change. Sukarnya membuat keputusan..! Kami faham penderitaan kalian semua.

Sedihhhh...kerja kat IT Department ni, hari hari kena maki! haha

8 comments:

  1. Best...ada syarat tambahan...TAHAN MAKI...memang kena tahan maki la sebab nak buat macam-macam online, tapi line slow sangat...yang nak marah sangat tu, bila nak sesuatu benda tu, segera..memang makan maki la

    ReplyDelete
  2. Yup. Betul tu. Kena buat juga, untuk kemudahan semua. Hope syarikat sy tak block la internet. Hehehehe

    ReplyDelete
  3. Agensi nak keluar upgrade internet dan network pun kedekut..kalau bab makan makan dan jalan jalan semua ok! Slogan menyahut aspirasi negara menuju zaman ict dan paperless la bagai...

    Bila user gunakan ip LAN untuk akses internet out tinggi..boleh menyebabkan nerwork hang dan stop. Bukan tak beri akses..kami bagi..cuma..lain address yang dibenarkan..di aksesnya address lain..hai..

    Broadband, dan handphone masing masing ada data plan..apa lah salahnya guna kan utk tujuan pribadi. Internet dan intranet Hang..IT dept juga yang kena maki..

    ReplyDelete
  4. hurmm tudia la kan payah jugak kadang tu.
    mmg kena tahan maki la nampaknye..

    ReplyDelete
  5. oooo..ptt la...ada benda2 yg x boleh buka..ok2, lps ni xmrh dh org IT hehe

    ReplyDelete
  6. Buat je yang terbaik untuk perkhidmatan.
    Salah tetap salah.. Lambat-laun senyaplah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pi mana2 bawak wifi sendiri.
      Tak pernah guna yang bukan hak.

      Delete
  7. kahkahkah. kesian kena tahan maki. patotnya bagi tazkirah sikit kat depa tu.

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.