Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Thursday, November 20, 2014

Tahun depan...

Pukul 4.30 petang 2 hari lepas, aku hantar SMS dekat adik aku pasal budak kampung aku kemalangan dan meninggal di tempat kejadian..aku sms cuma nak beritahu je, sekadar mengingatkan, mana tahu boleh lah datang ke rumah keluarga rakan untuk ucap takziah dan melawat! dengar katanya kebumi hari tu juga! 

Kalau tunggu dia reply teks...memang sakit hati..! esok pukul 10.00 pagi,  baru  dia reply teks SMS tulis "bila kebumi?" ermm kebetulan aku pun baru lepas melawat keluarga arwah..aku reply balik dan teks SMS tulis "2 hari lepas" pada keesokan hari nya selepas dia reply semula SMS...bukan main lama lagi dia nak reply..nah ambik! 

Dia bagi aku...aku bagi dia balik!! rupa rupanya adik aku dah datang melawat dah masa nak kebumi jenazah, ada orang lain dah remind dia...ermm bagus lah.. harini hari mereka, esok hari kita pula!  

10 comments:

  1. Lambat betul response time tu.
    Kalau ada emergency case lain, memang meninggal dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la...adik tu mmg lembab sikit kalau nak reply teks..

      Delete
  2. Replies
    1. Dah banyak kali kena mcmni...harini hantar sms...tahun depan baru reply..org mcmni tkde sivik..dia tk fhm situasi

      Delete
  3. memang sakit hati betul kalau sms macam tu..kita nak call, tak de kepentingan sangat..orang nak pakai phone, dia nak pakai jugak...tapi bila call, payah nak jawab...buang kan saja phone tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buang henpon..buang henpon...buang henpon..!
      Hiyarghhhh

      Delete
  4. Hahahaha..so nektime better call je die trus..hati pun tak sakit..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm kalau sms pun dah menyampah...nak call? Lagi berbuluuuu je....hahahaha

      Delete
  5. mmber ana ckp "henpon boh dlm peti ais" kalo jenis camni hehe

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi