Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Thursday, November 20, 2014

Tak faham nak guna

Haha..serius cakap, dalam banyak banyak media sosial, yang paling aku tak faham nak guna ialah Instagram..! tapi kan? Kan? aku dah register akaun instagram, so pada sesiapa yang follow tu..maaf la kalau aku tak approve! Maybe sekadar ada je kot..haha..puas belek belek camana nak guna, nak post ..rupa rupanya lebih kepada gambar...ermm instagram ni memang untuk masukkan gambar kan? boleh capture live ataupun boleh masukkan gambar yang sedia ada..

Aku tak minat selfie dan ambil gambar...erm mungkin media sosial ni, tak sesuai dengan aku. Yang biasa aku guna lah , twitter, path..dan facebook. Facebook pun dah jarang online, sebab banyak cerita pasal politik..! bosan..!

Yang part bagusnya instagram aku minat bila boleh link kan dengan akaun media sosial yang lain seperti facebook dan twitter. haha..paling rare dan global world wide TWITTER lah..! baru 1 Malaysia....haha

12 comments:

  1. hehe.. instagram selalunya artis yang selalu guna. Memang instagram gambar sahaja. Mula-mula guna dulu pun tak reti sangat. Dalam hati cakap, apa la yang orang duk suka sangat instagram (ig). Lama-lama guna, best jugak. Siapa yang kaki stalker tu memang elok sangat la instagram ni. hehe.
    Tak semestinya kena masukkan gambar sendiri, masukkan je la apa-apa je gambar yang kita suka, atau kita minat. Dalam masa yang sama, kita akan menarik orang yang sama minat dengan kita. Boleh jugak tambah kenalan, luas pemandangan. hehe. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh gitu kaedahnya..enggak tahu ..heee
      Ok huda..tq

      Delete
  2. Ooo cenggitu.
    Saya pun xde insta.
    Tak register pun sebab malaslah nak update.
    Saya pernah registered Twitter, tapi x reti guna jugak.
    Ermmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha....Dr..kena ada twitter...senang nanti..heee

      Delete
  3. btul2...sy pon x reti guna insta...insta yg ada pon suami yg buatkan..haha.kalo org tanya, mmg xthu apa....

    ReplyDelete
  4. Ambik la gambar selipar ke, gambar komputer hang ke, stapler habis dawai kokot ke...menunjukkan penjawat awam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha aku suka cara kau berfikir...ambil gbr slipar ye..

      Delete
  5. Cik Mimie xde akaun insta...sebab xsukla sgt upload gamabr2 ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org yg suka upload gmbr makanan pun ada masalah mental tau mimie..

      Samala..x suka..tapi nak trend nye psl..install la jugak..kalau org tanya..boleh ckp ada akaun haha

      Delete
  6. ana buat acc insta sbb nk tgk anak tomok je. bijak sungguh si Arrian tu hehe.. pastu skg dah terjebak stalk gmbr2 cun dari instagrammers (igers) yg suka boh hashtag :

    #vscocam #minimalis #ikutcarakita #gengkita #iphoneonly

    sempoi mempoi gallery depa2 ni.
    angle2 gambaq depa perhhh !

    *ana pun x suka uplod gmbr sgt pon.
    ada acc insta sbb nk stalk gmbr2 smart2 depa je hehe

    ReplyDelete
  7. post la gambar anak buat kenang kenangan. kang dah beso, suh depa tengok gambaq kat situ. hehe

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.