Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Sunday, November 09, 2014

WisePop

Erm bila blogwalking blog, kadang kadang ada blog yang keluar popup window, letih nak tekan satu satu dan tunggu lama kalau taknak like!! Bak kata blogger ben ashaari, buat blog nak beli banglo ke? Haha...Macam macam trick nak generate duit eh...kadang kadang bukan spam, tapi dari affiliate iklan dan komuniti program. Tak salah nak letak....jika view guna desktop pc ok la..kalau view guna smartphone yang leceh nya..sedangkan view blog guna mobile version pun, payah kadang kadang seperti nak comment dan sebagainya..!

Bagi bloggers yang ada akaun 8share dan ingin share url iklan untuk generate duit boleh cuba guna wisePop, just copy embed javascript code dan letak di sebelum tag body di template html. Ada instruction, jangan risau. Boleh digunakan juga sebagai pemberitahuan, pengumuman giveaway dan sebagainya...bagus wisePop ni, nak popup like facebook pun boleh..!! Kalau tak suka popup boleh tekan butang pangkah..! Boleh set keluar popup berapa kali, saiz popup dan sebagainya. Cubalah explore detail.. .

Walaubagaimana pun, terpulang kepada masing masing...ada yang suka, dan ada yang tidak suka dengan kaedah popup window ni..buat sementara, aku disable dulu..takut menyusahkan pengunjung..dah letak banner promote iklan 8share dekat bawah header tu cukup cukup lah!!...haha

Kalau nak cuba Popup window melalui WisePop, boleh tekan SINI

5 comments:

  1. Memang susah mak BW camtu.
    Si pemilik blog tu adalah datang blog saya few times.
    So saya singgah balik.
    Tapi, asik keluar pop up. Kalau pangkah pun dia kluar balik.
    At last x dpt drop comments.

    ReplyDelete
  2. susah kan macam tu. macam tak mesra pengguna.

    ReplyDelete
  3. x suka nk BW guna phone. hurmm leceh pastu x puas nak nengok =P

    ReplyDelete
  4. Wisepop tu kaedah baru ke? Kenapa saya lambat tau? Haha. Blog saya ok je kan?

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.