Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Thursday, December 25, 2014

Cuti yang seronok

Cuti raya krismas hari ini, korang semua buat apa eh? duduk rumah tengok hindustan? erm macam menarik je..hehe, dekat Melaka, cuaca mendung, best landing dekat sofa sambil layan game bola dekat play station 2, takpun main street fighter..pergi kerja pun menghadap komputer, bila cuti menghadap play station. haha

Kepada mereka yang duduk di sekitar pantai timur, bersabarlah dengan dugaan dan musibah banjir yang menimpa ye, aku doakan agar semuanya baik baik sahaja. Terima kasih juga kepada team sukarelawan yang bertungkus lumus menyelamatkan mangsa dan memberikan bantuan, dulu aku pernah terlibat dengan team sukarelawan bagi bencana banjir di melaka, macam macam pahit manis, tergelincir dalam longkang besar dan lipan masuk dalam kasut but aku. 

Apa pun, memang seronok membantu orang. kan?  takpe lah, hari ini hari mereka, esok hari kita pula, siapa tahu? Erm..tadi masa beli sarapan pagi, tengok air sungai naik, ermm nak mancing ikan haruan, dapat ikan boleh jual dekat pasar dan bela kalau dapat banyak! jom mancing sambil cuci mata di parit tepi jalan ataupun di sungai. haha

5 comments:

  1. dududk rumah je hari ni sebab hujan lebat. tk lepas nak ke mana mana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bagus nya..biasanya org prmpuan time mcm ni tempatnyaa di shopping complex hehe

      Delete
  2. bersihkan rumput2 di pasu2 bunga ja Saf..spry rumput di luar pagar..moga cepat banjir surut di pantai timur ya

    ReplyDelete
  3. cuti krismas aku paling x bes. nak maki berbakul je rase. hahaha

    sedih tgk kawan2 di pantai timur. smoga tabah hadapi ujian :(

    ReplyDelete
  4. cuti? dah besar, cuti sama je mcm x cuti. urus adik2, anak2, suami, kerja2 penyelesaian sebelum 2015 tiba. T-T

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.