Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Saturday, December 13, 2014

Jadilah sahabat yang baik

Kawan biar seribu berkasih biar satu, kawan di masa senang ramai tapi kawan ketika kita bersedih tidak ramai. Kita semua tahu dan sedar. Tapi masih ramai yang buat buat tidak tahu.

Itulah perbezaan sahabat dan kawan. Tidak semua kawan boleh menjadi pendengar setia yang baik dan menyimpan semua rahsia, ada yang menokok tambah, mencurah minyak dan mengadu domba. Berhati hati bila bercerita masalah kerana budaya "aku cakap dengan kau, kau janji jangan cerita dengan orang lain" berleluasa. 

Susah nak mencari sahabat sejati di zaman milenium ni...susah! Berhati hati dalam memilih kawan, tidak semua kawan boleh di percayai.

5 comments:

  1. As;salam Saf..semoga hadiah akan sampai ya...ada lagi ke masalah Saf..alamak..minta ampun bisy body lah pula ni..Iya lah saf bab kawan kala sedih ty menyedihkan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..erm takpe encik etuza..nnti klu dh smpai sy inform. Tiada masalah apa apa..cuma memberithu realiti kehidupan yg berlaku kini dan kisah dri kawan sendiri tq

      Delete
  2. Susah sangat dah nak cari sahabat sekarang..kawan ramai la

    ReplyDelete
  3. ya sungguh tu Amar. ramai yg jenis "aku cakap dengan kau, kau janji jangan cerita dengan orang lain" cmtu. mmg kena double triple hati2 skg ni..

    ReplyDelete
  4. kawan makan kawan lagi banyak dari kawan yang makan ingat kawan pastu ajak makan sama2.

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.