Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Friday, December 12, 2014

Latihan dalaman MICROSOFT EXCEL (Bulan 12)

Hari ini aku akan menguruskan latihan dalaman microsoft office excel bagi kakitangan kerajaan terutamanya pembantu tadbir gred N17, Siap juga akhirnya modul untuk latihan ini. Latihan pada kali ini di peringkat asas dan intermediate (pertengahan) dan selama 1 hari. boleh ke? hehe

Antara yang akan di ajar, seperti membina pelbagai jenis carta graph, simple calculation with formula, freeze panes, mail merge, security and backup data, validation source data, filter dan sebagainya.

Lihat entri sebelum ini di SINI atau cara cara nak membina dan integrasi Mail merge

5 comments:

  1. tlg ajar sy skali hehe....sy bab excel sgt lemah...arghh.taun dpn nak amik exam acaner ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti mila email sy kalau tak fhm ya
      safirulamar@gmail.com

      Delete
  2. wahh bagusnya ajar orang...kite arituh kerja, susah sangat sebab basic excel kite sikit ja...tiba2 kena buat calculation tok nenek apentah... kita gugel jer cara2 nak guna excel...skrg boleh la da reti jugaklah :D bgus safirul amar ni banyak ilmu yer... :D

    ReplyDelete
  3. excel ni aku paham yg memang betul2 basic je.
    buatlah tutorial kat sini. :)

    ReplyDelete
  4. dari dulu aku bljr excell ni main google2 je. sipbaik skrg ada Cekgu Amar yg murah hati selalu gak sharing info psl excell.. mekaseh cekgu amar hehe

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.