Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Thursday, December 25, 2014

Pertandingan pidato

Haritu dapat kiriman melalui whats app pasal pertandingan pidato anjuran parti UTMO (bukan nama sebenar), erm macam menarik je dan teringin nak menyertai lah, bukan menyertai parti politik tersebut, tapi menyertai pertandingan pidato tuh la! hehe

Aku nak membahaskan topik pidato "Yang 'miskin' makin 'miskin', yang 'kaya' makin 'kaya', apa kau buat setan sebagai proksi kepada rakyat!" haha itu topik aku fikirkan untuk perbahasan di depan umum nanti...hahaha, aku pun cari no telefon penganjur dan hantar sms menyatakan keinginan untuk menyertai, tapi sampai sekarang penganjur masih tidak reply pun sms aku. aku nak request topik aku sendiri, mungkin sudah ada topik topik yang tertentu dari pihak penganjur! its ok..nanti bolehlah aku selit selitkan apa yang patut. haha

Agaknya tuan penganjur dah google sedikit sebanyak pasal personal aku, ah, transparent apakah ini?  menegur untuk kebaikan apa salahnya, kalau nak cakap baik baik je, baik lah tidak payah buat program pidato!

Sampailah bilalah nak maju, kalau tidak boleh di tegur...! takut sangat lah tu! haha..aku cakap ni semua, untuk diri aku dan kebaikan aku di masa depan juga, berani lah terima teguran, kritikan asalkan dengan niat membina dan memberi manfaat. 

Entri ini boleh lah di labelkan sebagai entri lawak tahap maharaja..heee

3 comments:

  1. memang diaorang cari bala la kalau jemput en.amar berpidato!!hikhikk..siap ada 'bukan nama sebenar'..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh takda laAcik...biasa biasa je...kita cakap apa yang kita rasa patut dan perlu! hehe

      Delete
  2. maybe sebab tajuk melebihi kuota patah kata yang dibernarkan kot tu psl depa x reply tu hehehe

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi