Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Monday, December 15, 2014

Review Blog by Bloggers Etuza

Haa terima kasih kepada bloggers bro etuza yang me 'review' blog aku. sangat menghargai jasa kamu. Sebenarnya tiada apa pun yang istimewa di blog ini, cuma sekadar berkongsi ilmu yang ada, dan sedikit luahan hati berkenaan isu isu semasa yang berlaku, tidak salah kan?

review by bloggers etuzaBerkenaan dengan loading time dan kenapa blog ini ringan, aku hanya menggunakan simple template seawal dari mula berblog dari tahun 2006. dan berkenaan dengan status aku, ermm aku telah pun berkahwin dan mempunyai 2 cahaya mata. nampak muda kan? haha...rahsia nya makan petai dan mandi air perigi 7 gunungan..haha..

Aku tidak kisah nak follow ke tidak, terpulang, apa gunanya follow tapi korang tak minat penulisan dan kisah yang di paparkan dan tidak 'membantu'? so lebih baik ikut kata hati korang semua..tiada paksaan. Kuantiti follower bukan penentu kejayaan sesuatu blog, namun terpulanglah kepada masing masing. As long we respect each others, dan kuantiti followers juga bukanlah sebagai penanda aras kehebatan sesuatu blog. Korang tak percaya? Kalau korang tanya aku, berkenaan blog yang follower nya berjuta ribu ribu, samaada ok ke tidak? terbaik atau tidak? legend atau tidak? jawapannya kualiti tersebut terletak pada penulisan dan tahap ilmu pengetahuan seseorang bloggers tersebut dan berkongsi maklumat yang benar dan bersifat mempunyai pemikiran yang kritikal dan kreatif, dan tidak kedekut ilmu serta bersifat 2.0 way communication. itu yang terbaik dan KUALITI yang sebenar benarnya. Namun di dalam dunia bloggers ada berbagai bagai kluster, sebagai contoh isu peribadi personal, keluarga, makanan dan minuman, teknologi, flora dan fauna dan sebagainya.

Apa pun, terima kasih kepada blogger Etuza, boleh baca review olehnya di SINI . Jika ada masa dan kesempatan, aku akan review blog kamu juga ya.

Peringatan kepada aku dan rakan rakan bloggers juga, Tujuan berblog adalah sebagai salah satu saluran berkomunikasi, dimana komunikasi yang berkesan adalah maklumat sampai ke penerima mesej dan ada maklumbalas, bagaimana jika maklum balas tidak di jawab? tidak kah komunikasi itu menjadi cacat? baik tidak payah buat blog jika 1 hala sahaja. itu macam syok sendiri. apa apa pun betulkan niat dalam berblog. jangan asyik nak kejarkan kuantiti, dalam masa yang sama kualiti entah ke mana, ramai yang begini. sombong mengalahkan seperti berada di blog profesor. hehe

Mentang mentang follower dah 5k..dah mula pilih bulu dan kesian pada blog blog baru yang ingin bertanya pendapat. Kau siapa? Bukan kah kau dan aku hakikatnya adalah Hamba kepada sang pencipta? Dan di akhirnya ke dalam tanah jua.

p/s : asal template ni dari dulu lagi menggunakan simple template, dulu, kini dan selamanya. Hee

10 comments:

  1. sy pn suka dtg cni...ske dgn ayat2 safirul..

    ReplyDelete
  2. oo dah sepasang permata hati..tengok gambar main futsal still young man lah badan fitt ..terima kasih menjawab pertanyaan Etuza..semua apa yang saf katakan itu..betul niat berblog kena betul..ikhlas dan lakukan komunikasi dua hala..sangat tepat.Adapun folllower ramai dan komen banyak tu kira trade mark pada blogger lain..tak apa asal blog ada pengisian yang baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mybe sy aktif bersukan..heee. ye kelebihan kuantiti follower ramai mungkin sbg value added. But tidaklah boleh di anggap sbg kayu ukuran prestasi sesuatu blog.

      Delete
  3. blogger di review ..blog Etuza di review kembali ..hebat saf terima kasih. Etuza tak harap2 apa2 sebenarnya. Etuza dah kata memang itu kelebihan join program Etuza tempoh hari tetapi blogger kena sabar sebab giliran tu mybe kena tunggu .dah tiba masa untuk saf..

    ReplyDelete
  4. Saya juga mempromosikan rakan rakan bloggers di blog ini. Rezeki masing masing...dan bantu membantu

    ReplyDelete
  5. kualiti penting dari kuantiti kan... mama setuju tu..

    terima kasih sebab selalu singgah blog mama tu, mama ada masalah nak blogwalking sekarang, bz mengalahkan pm. kikiki..

    apapun, selamat berblogging! kirim salam kat anak ye.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Everyday will visit blogs in my blog list. Itu pasti. Hee
      Ok nevermind. Dulukan apa yg hakiki dan penting. Tq for your support Sis and sharing good info.

      Delete
  6. ya betoi kuantiti follower bkn penentu kejayaan sesuatu blog itu. loyal readers gak yg blh jd kawan hehe

    ReplyDelete
  7. rahsia nampak muda tu agak rare. haha.
    setuju dengan ayat utama kan kualiti dari kuantiti.
    tahniah di-review. blog ni memang banyak informasi pun :)

    ReplyDelete
  8. Stuza baca balik..hahaha ada typo lak entri saya tu,.mohon maaf ya..malu juga ni, ni yg selalu kena kritik..apakan daya etuza manusia biasa

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi